• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tretí finálový duel medzi Interom a Prievidzou prináša pre bratislavský celok prvú možnosť, ako sa na jediný krok priblížiť k majstrovskému titulu. Tím z Hornej Nitry má možnosť ešte sa vrátiť do hry a znížiť stav série. Kto sa v sobotu večer bude napokon radovať z víťazstva?

BK Inter Bratislava - BC Prievidza

/stav série - 2:0/

Eurovia aréna, sobota 18. mája o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Peter Ženiš, Pavel Fuska

Aktuálne informácie: Po hladkom úvodnom meraní síl v rámci finále, to v dueli č. 2 bola v prievidzskej Niké aréne úplne iná káva. Prievidza sa totiž po vysokej prehre osmelila a vôbec nebola ďaleko od ukončenia série prehier proti Interu, zároveň mala možnosť skončiť víťazné ťaženie svojho súpera. Lenže "žlto-čierni" preukázali chladnú hlavu a potrebný pokoj v kľúčových okamihoch. Nenechali sa strhnúť tlakom Prievidze, vyčkávali na svoju chvílu a keď prišla, tak uderili. Výsledkom bolo ich víťazstvo 83:77 a koniec domácej neporaziteľnosti BC v play off. Pre Inter to bolo 22. víťazstvo v rade, pre Prievidzu už 15. prehra za sebou proti tomuto súperovi. 

Motívy zápasu: Obrana a koncentrácia. To sú asi základné dva aspekty, ktoré mali veľkú váhu v druhom finálovom stretnutí. Prievidza totiž mala svoje šance, aby doviedla zápas do víťazného konca. Lenže Inter sa zameral práve na tieto dve činnosti v koncovke, vďaka čomu sa radoval z triumfu. Čo však bude platiť v treťom meraní síl?

Povedali pred zápasom:

Aramis Naglič, tréner Interu: „Je jasné, že chceme ísť na 3:0. Nikdy to nie je jednoduché, keď sa hrá play off. Aj preto sa hovorí, že posledný krok býva najťažší. Vieme to a rozprávali sme sa o tom. Sme pripravení. V Prievidzi sme neodohrali taký zápas, ako sme si zvykli my sami i naši fanúšikovia. Myslím si a zároveň dúfam, že v sobotu to bude na takej úrovni ako doteraz. Sme jasní favoriti, hoci Prievidza ukázala, že s nami môže hrať a že má charakter a je aj dobre takticky pripravená. Očakávam dobrý, tvrdý zápas, ale verím, že my budeme lepší.“

Maroš Helmecy, asistent trénera Prievidze: "Čaká nás tretí zápas na palubovke Interu. Určite to nebude ľahké stretnutie, ale my sa pokúsime bojovať najlepšie, ako vieme. Verím, že nás prídu podporiť naši fanúšikovia."

Foto: Lukáš Droppan