• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj druhý štvrťfinálový zápas Slovenského pohára ponúka svoj zaujímavý príbeh. O miestenku sa totiž popasuje nabudená a sebavedomá Žilina, proti nej sa postaví organizátor Final Four turnaja Prievidza. Bude sa z celok Hornej Nitry prizerať v Niké aréne na zápolenia o prvú trofej sezóny v pozícii diváka alebo mu podarí vyradiť tabuľkovo vyššieho postavené družstvo?

Slovenský pohár 2019/2020 - štvrťfinále:

BK Slávia Žilina - BC Prievidza

Športová hala na Rosinskej ceste, pondelok 10. februára o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Zubák, Tomáš Doušek, Martin Hudec

Žilina ide do bojov o Slovenský pohár zdravo nabudená, v lige mala v predchádzajúcich dňoch a kolách najlepšiu fazónu spomedzi všetkých družstiev. Stopku jej vystavila až Spišská Nová Ves, s ktorou však "padla" po predĺžení (95:102). V štvrťfinále a tiež v prípadnom semifinále však nebude môcť počítať s rozohrávačom Oliverom Totom, ktorý dostal dvojzápasový trest za incident s Justusom Alleynom. "Šošoni" majú pred svojim publikom vynikajúcu formu, navyše má s Prievidzou pozítivnu bilanciu v tejto sezóne - 2 výhry a 1 prehra. "Prípravu na pohár sme začali v piatok. Trénovali sme aj počas víkendu, keďže termín zápasu bol stanovený hráčskou komisiou na pondelok. Tréningy sme abolvovali mimo našej haly. K tomu sa priradila stopka Olivera Tota, ktorý nemôže v tomto zápase nastúpiť. Preto sme sa aj s touto situáciou museli vysporiadať. Motivácia je na oboch stranách. My máme v domácom prostredí šancu vybojovať semifinále Slovenského pohára a Prievidza má zase pohár doma, ktorý organizuje a nemusí ho doma ani hrať. Takže vsetko je otvorené. Tešíme sa na priamu konfrontáciu. Verím, že do haly určite okrem našich fanúšikov, prídu aj tí prievidzskí, a verím, že tak vytvoria dobrú atmosféru. Kruno je späť v Prievidzi ako tréner, čo mu želám. Je doma a tak sa znova stretneme na palubovke. Ideme bojovať o víťazstvo," povedal pred zápasom tréner Slávie Ivan Kurilla. 

Pod väčším tlakom je prirodzene Prievidza, keďže je organizátorom Final Four turnaja a určite všetci fanúšikovia BC si prajú, aby sa v domovskej Niké aréne nechodili pozerať na súperov. Nádej na splnenie tohto cieľu vzbudil úspech na palubovke Levíc, kde Prievidza zvíťazila (93:90). Záverečná generálka bola úspešná, Prievidza má navyše aj dobrú bilanciu vonku, čo teda prirodzene znásobuje zaujímavosť boja o ďalšiu semifinálovú miestenku na Slovenskom pohári. "Čaká nás ťažké stretnutie na pôde Žiliny. Všetci vieme, o čo hráme. Chceli by sme si zahrať Final Four pohára na domácej palubovke a odvďačiť sa tak našim priaznivcom. Ak chceme doviesť zápas do víťazného konca, tak musíme v ňom odovzdať všetko, čo je v nás. Verím tomu, že nás prídu podporiť aj fanúšikovia z Prievidze a následne sa stretneme v piatok doma," vyjadril sa asistent trénera Prievidze Maroš Helmecy. 

Foto: Jakub Ruman