• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Nový týždeň a nový mesiac odštartuje zaujímavou dohrávkou 14. kola Niké SBL, proti sebe nastúpia basketbalisti Levíc a Svitu. Komu sa podarí nadviazať na úspešné víkendové počínanie?

Niké SBL - 14. kolo (pondelok 1. marca o 18.00 h):

Patrioti Levice - Iskra Svit

K zápasu: Levice si dali s Lučencom ďalšiu dramatickú a vyrovnanú bitku, rozuzliť meno víťaza zápasu muselo až dvojnásobné predĺženie. Chladnejšiu hlavu a nezlomnejšiu vôľu ukázali Patrioti, vďaka čomu sa udržali na čele tabuľky (111:102 pp). Zverencov trénera Michala Madzina však stál tento duel určite veľa síl, ale po takomto víťazstve sa pokúsia nájsť ešte zbytky energie proti ďalšiemu nebezpečnému súperovi. V hre je možnosť natiahnuť víťaznú sériu a zvýšiť náskok na prvej pozícii. "Vieme, aké sú silné stránky Svitu. Budeme musieť zastaviť hlavne protiútok a nedovoliť im skórovať ľahké koše. Určite to bude náročné stretnutie, musíme sa na to fyzicky a takticky pripraviť a ísť si po víťazstvo," vyhlásil rozohrávač Šimon Krajčovič. 

Úspešný víkend má za sebou aj Svit, ktorý konečne preukázal aj kvalitnú defenzívu. "Medvede" zastavili útočný potenciál Spišských Rytierov a napokon si odvážali z ich palubovky oba body (71:65). Víťazný debut má za sebou Robert Baker, Američan hneď pri svojej premiére naznačil svoje basketbalové kvality. V drese Iskry absentoval Saša Avramovič, jeho účasť v tomto zápase je otázna. Sviťania však majú jasný cieľ - opäť zobrať body z vonku a o čosi viac sa priblížiť top štvorke. "V pondelok odohráme ďalší náročný zápas na palubovke Levíc. Vieme, že hráme proti lídrovi tabuľky, no určite ideme do tohto zápasu s cieľom odovzdať zo seba maximum a veríme, že ak budeme hrať koncentrovane, s dobrou energiou v obrane a s omnoho lepšou organizáciou hry v útoku ,ako v poslednom zápase, tak budeme mať šancu na úspech," myslí si tréner tímu Róbert Ištvánik. 

Kto píska: Pavel Fuska, Martin Margala, Eduard Uhrin

Na čo sa zamerať: Atraktívna konfrontácia sľubuje aj množstvo zaujímavých mikrosúbojov, napríklad Šimon Krajčovič vs. Daquaise Andrews, David Abrhám vs. Stanislav Baldovský alebo Boris Bojanovský vs. Robert Baker. Rozhodnú individuálne kvality alebo tímové poňatie?

Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix