• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Počas týchto dní je hlavným bodom zápasového programu Alpsko-jadranský pohár, ale netreba nezabudnúť ani na Niké SBL. Na programe je totiž atraktívna dohrávka 3. kola, v tradičnom východniarskom derby sa proti sebe postaví v repríze semifinále Iskra Svit a Spišskí Rytieri.

Niké SBL - 3. kolo (streda 20. októbra o 18.00 h):

Iskra Svit - Spišskí Rytieri 

K zápasu: "Medvede" museli počas víkendu oželieť pre zranenia dve dôležité postavy v rotácii - Sašu Avramoviča a Jakuba Mokráňa. V Leviciach s Patriotmi bojovali 30 minút, no potom aj pod vplyvom týchto okolností zaknihovali výraznejšiu prehru (60:82). Pri reprezentantovi Slovenska je účasť v derby skôr v rovine teórie, u skúseného Srba je to všetko otvorené. Svit by  určite rád vylepšil aktuálne tabuľkové postavenie a navyše sa revanšoval svojmu rivalovi za semifinále z predchádzajúcej sezóny. "Tešíme sa v domácom prostredí na derby proti Spišskej. Uvidíme v akej zostave nastúpime, nakoľko máme nejaké zranenia. To však nič nemení na tom, že v tomto zápase chceme vyhrať. Musíme hrať disciplinovane počas celého zápasu, byť agresívny v obrane a rozumný v útoku. Verím, že predvedieme tímový výkon, po ktorom budeme odchádzať spokojní," povedal tréner Róbert Ištvánik. 

Rytieri cestujú pod Tatry vo výbornej výsledkovej forme, aktuálne počítajú tri víťazstvá v rade. Herný prejav tímu má podľa viacerých ešte ďaleko od ideálu, ale na konci dňa sa počíta, či je z toho výhra alebo prehra. Momentálne prevláda u úradujúceho majstra možnosť č. 1, proti Prievidzi sa však v sobotu na to museli výrazne nadrieť. Dva body napokon získali až po predĺžení - 92:86. Trénerovi Štefanovi Svitekovi ešte stále nie je k dispozícii Adam Antoni, ten zatiaľ do aktuálneho ročníka ešte nezasiahol. "Určite cestujeme na derby s úmyslom byť úspešní. Vieme o silných stránkach Svitu a pevne verím, že ich dokážeme úspešne eliminovať. Musíme sa vyhnúť strate koncentrácie, je na škodu veci, že 'dokážeme' strácať dvojciferné vedenia. Asi je to spôsobené aj úzkou rotáciou, no musíme to odstrániť. Na tréningoch sa o tom veľa rozprávame, no musíme to ukázať aj v zápasoch," uviedol Lukáš Krajňák. 

Kto píska: Zdenko Zubák, Peter Karniš, Tomáš Kiss

Kde sledovať:

Foto: Daniel Faix