• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Finálová séria o víťaza Niké SBL v sezóne 2021/2022 je vyrovnaná, to znamená jediné. V Leviciach sa pred televíznymi kamerami hrá o to, kto sa ujme vedenia. Potvrdia sa doterajšie víťazstvá domácich tímov, alebo príde trhák od hostí?

Niké SBL - 3. zápas finále (nedeľa 1. mája o 16.00 h):

Patrioti Levice - BKM Lučenec

/stav série - 1:1/

K zápasu: Zdravotný stav Levičanov sa síce zlepšil, ale v Lučenci z toho bol jeden z najhorších defenzívnych výkonov sezóny. Ani navrátilec Martin Bachan nezabránil tomu, aby domáca ofenzíva atakovala hranicu 100 bodov. "Bude to ďalší náročný zápas, musíme zlepšiť obranu a nedovoliť Lučencu ľahko skórovať," myslí si krídelník Patriotov. "Žlto-zelení" sa ako-tak držali na dostrel v prvom polčase, ale po prestávke umožnili súperovi pohodlne dokráčať k víťazstvu a vyrovnaniu finálovej série. Motív pred levickým publikom je v nedeľu jasný, nedopustiť zaváhanie a opäť sa ujať vedenia v bitke o majstrovský titul. "Verím, že sme sa v Lučenci poučili a že domáci zápas bude z nášho pohľadu lepší. Bude to 40-minútový boj a maximálna bojovnosť. Dúfam, že pred plnou halou vo výbornej atmosfére," uviedol tréner Michal Madzin. 

Triumf o 25 bodov (96:71) bol ideálnou odpoveďou "pelikánov" po nevydarenom vstupe do finále. Vo svojom prostredí sa vrátili k tomu, čo ich zdobilo celú sezónu - ofenzívna hra s energiou. Ako predpovedali hráči Lučenca, po prehre prišla správna reakcia. "Vieme, že od Levíc príde po strede odpoveď. Majú skvelý tím, dobrého trénera a kvalitných hráčov. Pozrieme si video a urobíme tie korekcie, ktoré sú potrebné," vyjadril sa rozohrávač BKM Kyle Castlin. Zatiaľ sa ako dôležité ukazujú nástupy do zápasov a tiež niektoré štatistické ukazovatele, ako streľba tri body, respektíve skórovanie z druhých šancí. Zaujímavosťou je, že obe doterajšie finálové stretnutia skončili jednoznačným rozdielom. "Tretí zápas bude doteraz najťažší. Oba tímy ukázali, kde majú výhodu a druhá strana sa ju bude snažiť minimalizovať. Ako tréneri veríme, že to je taktická bitka. Tieto zápasy sú súbojom fyzickej a mentálnej vôle. Fanúšikovia tiež hrajú svoju rolu, preto si myslím, že domáce prostredie zostane dôležitým faktorom. Je pred nami v nedeľu veľká výzva, budeme však na ňu lepšie pripravení," povedal kouč Daniel Sokolovsky.  

Kto píska: Zdenko Tomašovič, Marek Kúkelčík, Martin Margala

Kde sledovať:

Foto: Branislav Gúgľava