• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V 31. kole Slovenskej basketbalovej ligy sa nebola núdza o zaujímavé výsledky. Handlovej sa konečne podarilo získať dva body, doma zdolala Lučenec. Vo výbornej forme je Spišská Nová Ves, v tradičnom derby zvíťazila nad Svitom. Levice zaznamenali dôležitú výhru na palubovke Žiliny. Inter Bratislava zdolal Prievidzu.

SBL 2019/2020 - 31. kolo:

Inter Bratislava - BC Prievidza 88:75 (19:20, 23:17, 22:20, 24:18)

Inter: Funderburk 16, Baťka 12, Abrhám 7, Skinner 4, Bulatovič 2 (Ihring 24, Körner 17, Fusek 4, Alcegaire 2, Kozlík a Vlahovič 0)

Prievidza: Jovanovič 17, Durmo 12, Delič 11, D. Johnson 7, Majerčák 0 (Antoni 13, Guillory 9, Pasovský 6, Mokráň 0)

TH: 11/10 - 18/12, Fauly: 16 - 13, Trojky: 10 - 11, Rozhodovali: Ženiš, Fuska, Lamoš

Povedali po zápase:

Aramis Naglič tréner Interu: "Každý raz, keď vyhráme, je to dobré. Jasné, nechcem z toho robiť oslavu, doma musíme vyhrávať. Bolo tam viacero uspokojivých detailov, obrana fungovala dosť dobre. Mali sme chvíle, keď sme neboli šťastní z toho, čo sa deje na palubovke, ale ani vtedy to nebolo až také zlé. Musíme však povedať, že nepricestoval Gačeša. Určite by sme mali držať hlavy sklonené a nenamýšľať si, že sme čosi veľké dokázali. Je to len jeden krok na našej ceste, aby sme sa chytili, ako chceme a dostali sa do formy. Teraz máme týždeň voľno, máme na čom pracovať. Potom nás čaká Komárno vonku. Ideme krok za krokom a ja dúfam, že aj atmosféra sa bude zlepšovať pred play off."

Mário Ihring, hráč Interu: "Po prehre v Lučenci sme si chceli napraviť náladu a vyšlo nám to. Niekedy sa Prievidza priblížila na pár bodov, ale vrátili sme sa naspäť. Myslím si, že energia bola kľúčom k tomuto zápasu a som hrdý na chalanov, že sme to takto zvládli."

Krunoslav Krajnovič, tréner Prievidze: "Myslím, že sme spravili príliš veľa individuálnych chýb. Aj v závere, dve minúty do konca, boli sme na mínus 7 a miesto toho, aby sme riešili tranzíciu 3 na 2 pasom, tak Durmo stratí loptu a vzápätí dostaneme päť ľahkých bodov. Družstvo ako Inter toto poľahky potrestá. Vzhľadom na to, v akej sme zostave, že sme prišli bez Gačešu a po pár minútach sa nám zranil Majerčák, sme zahrali celkom dobre proti skúsenejšiemu družstvu, ktoré je na domácej palubovke veľmi silné a má oveľa širšiu rotáciu. Okrem tej prehry, s celkovou situáciou môžeme byť spokojní."

Zlatko Jovanovič, hráč Prievidze: „Silový zápas. Ale od Interu sme to očakávali. Má širšiu rotáciu a doma hrá dobre. Povedzme, že v prvom polčase sme hrali dobre. Nie výborne, ale dobre. V poslednej štvrtine sme sa potom priblížili, ale dopustili sme sa chýb vyplývajúcich z koncentrácie. Inter je silný a chytrý a toto dokáže využiť. Odskočil na desať a hoci sme sa snažili vrátiť, stratili sme energiu. Chýbali nám dvaja hráči, čo však nie je výhovorka. Nebol to z našej strany zlý zápas, musíme pokračovať, ešte nám zostáva päť stretnutí, v ktorých sa musíme pripraviť na najdôležitejšiu časť sezóny.“

 

BK Slávia Žilina - Patrioti Levice 73:74 (18:11, 18:26, 16:18, 21:19)

Slávia: Dickson 24, Woods 5, Hurtt a Rožánek po 2, Tot 1 (Wiggins 15, Merešš 12, Basabe 7, Jeftič 5)

Levice: Bojanovský 17, Juríček 12, Bachan 8, Krajčovič 7, Hot 2 (Perovič 13, Flemmings 7, Žiak 5, A. Harris 3)

TH: 14/11 - 9/7, Fauly: 15 - 18, Trojky: 8 - 9, Rozhodovali: Zubák, Karniš, Životský

Povedali po zápase:

Ivan Kurilla, tréner Žiliny: "Bolo to veľmi vyrovnane stretnutie. Snažili sme sa dať po viróze tím dokopy, kedže vo Svite sme nastúpili v osemčlennej zostave. Mali sme na dosah víťazstvo proti kvalitnému súperovi, akým Levice určite sú. Začali sme veľmi dobre v defenzíve, to bolo rozhodujúce. V druhej štvrtine hlavne Perovič držal Levice v jednobodovom vedení kvalitnou streľbou. Druhy polčas sme sa dotiahli, ale v dramatickom závere Levice dali ťažké strely a preklopili misky váh na svoju stranu."

Oliver Tot, hráč Žiliny: "Od začiatku do konca to bol vyrovnaný zápas. Myslím si, že prvá štvrtina nám veľmi dobre vyšla, hlavne v defenzíve. Neskôr sme však nechávali ich podkošovým hráčom veľa voľných pozícií. Či to boli otvorené strely za tri alebo po akcii pick and roll, tak zostávali voľní pod košom. To nás brzdilo pred lepším výsledkom."

Michal Madzin, tréner Levíc: "Ako ukázalo skóre, bol to veľmi ťažký zápas. Po každej dobrej obrane a každom útoku som veľmi rád, že sme boli my tí šťastnejší. Zároveň si však myslím, že sme to boli práve my, čo sme väčšinu zápasu držali v rukách. Dúfam teda a verím, že to bolo zaslúžené víťazstvo pre nás."

Boris Bojanovský, hráč Levíc: "Žilina je veľmi nepríjemný súper a som veľmi rád, že sme tu vyhrali, keďže sa tu nehrá vôbec ľahko. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, pri čom my sme nezačali dobre. Na polčas sme sa našťastie dotiahli. V druhom polčase mohol vyhrať v podstate ktokoľvek. Som rád, že sme tu dosiahli cenné víťazstvo."

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves - Iskra Svit 107:102 (34:25, 31:26, 19:22, 23:29)

Spišská Nová Ves: Nottage 30, Alleyn 24, Maxwell 23, Thompkins 13, Nemčok 6 (Kušnirov 6, Krajňák 3, Newton 2)

Svit: Stuteville 30, Nesbitt 18, Andrews 12, I. Johnson 8, Baldovský 4 (Avramovič 29, Bizub 1, Findura a Monček 0)

TH: 30/22 - 26/20, Fauly: 26 - 24, Trojky: 13 - 4, Rozhodovali: Tomašovič, Brziak, Kiss 

Povedali po zápase:

Erich Korfanta, tréner Spišskej Novej Vsi: „Som pri tíme už nejaký ten piatok, no takú kanonádu, akú sme predviedli v prvom polčase, som ešte nezažil. Dali sme 12 trojok, nastrieľali 65 bodov, ten basketbal sa jednoducho musel páčiť. V druhom polčase Svit pritvrdil v obrane, skúsil to na nás s nízkou zostavou a hoci nám prestalo padať zvonku, kľúč ku košu sme si predsa len našli. Skvelo sme bojovali, Nottage zahral výborný zápas, no všetci na palubovke odviedli jeden poctivý výkon, vďaka ktorému sme ukončili Svitu sériu, zatiaľ čo naša stále trvá. Menšie výhrady mám k záveru zápasu, urobili sme tam hlúpe chyby, o ktorých sa musíme porozprávať. Čakajú nás kľúčové zápasy vonku, ak chceme splniť cieľ, tak musíme body priniesť aj odtiaľ.“

Lukáš Krajňák, hráč Spišskej Novej Vsi: „V prvom polčase to bol taký NBA zápas. Nám spadlo takmer všetko, aj Svit hral dobre, takýto zápas sa musel divákovi páčiť. V druhom polčase sme to viac tlačili pod koš na našich pivotov, ktorí to našťastie premieňali. V závere aj mne padla dôležitá trojka, som rád za ňu, lebo som sa dovtedy strelecky dosť trápil. Ale vyhrali sme, to je podstatné, ideme ďalej.“

Rudolf Jugo, tréner Svitu: „Vedeli sme, že nás tu bude čakať ťažký zápas a naplno sa to potvrdilo. Ťažko povedať niečo k prvému polčasu, my sme vôbec nehrali zle, no Spišiaci trafili skoro všetko. Padali im aj ťažké strely, bolo to jednoducho neuveriteľné. V druhom polčase sme zmenili obranu a pokúšali sme sa všelijako bodovo priblížiť k domácim, no neuspeli sme. Blahoželám Spišiakom, odohrali výborný zápas.“

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Musel by som dlho loviť v pamäti a možno by som v nej nenašiel polčas, v ktorom by môj tím dostal 65 bodov. My sme pritom vôbec nehrali zle, no to čo Spišiaci predviedli, bol jednoducho strelecký koncert. Druhý polčas už bol v podstate egálový, nechceme sa na to vyhovárať, ale veľmi nám chýbal Carr. Basketbal však hrajú piati a Spišská bola jednoducho lepšia. V závere sme si neposúvali loptu, hrali sme často jedna na jedna, samozrejme dochádzali nám aj sily. Domáci bojovali príkladne celých 40 minút a víťazstvo si za takýto výkon zaslúžili.“

 

MBK Baník Handlová - BKM Lučenec 75:73 (26:13, 21:21, 14:16, 14:23)

Handlová: E. Harris 17, Allen jr., Bowman jr. a Radukič po 12, Mrviš 2 (Petráš 13, Jašš 3, Jankovič a Mitrovič po 2)

Lučenec: Murray-Boyles 13, Eudy 11, Musil 10, Anikienko 7, Jackuliak 0 (Miloševič 12, Woods 10, Agusi 5, Zorvan 3, Dunne 2)

TH: 18/11 - 9/7, Fauly: 18 - 20, Trojky: 6 - 6, Rozhodovali: Šarišský, Margala, Barotš

Povedali po zápase:

Tihomir Bujan, tréner Handlovej: “V prvom polčase sme hrali dobre, no v druhom sme od nastoleného tempa upustili. Prispôsobili sme sa hre Lučencu a prestali sme produkovať to, na čom sme sa v šatni dohodli. Inkasovali sme ľahké koše a znervózneli sme. Záver stretnutia sme zdramatizovali, ale som rád, že sa basketbalové šťastie konečne usmialo aj na nás. Chcel by som poďakovať handlovskému hľadisku za vynikajúcu atmosféru, ktorá sa na našom triumfe podpísala.”

Miles Bowman jr, hráč Handlovej: “Bol to fyzicky náročný zápas, v ktorom sme museli siahnuť na dno svojich síl. Konečne som mal šancu chytiť sa strelecky, ale aj na doskoku. Hrali sme proti silnému celku z čela tabuľky a dokázali sme, že pokiaľ hráme tímovo, tak môžeme zdolať kohokoľvek. Dúfam, že s týmto mužstvom ešte dokážeme veľa.”

Peter Jankovič, tréner Lučenca: „Gratulujem Handlovej k víťazstvu, ktoré sa už od nej očakávalo. Veľmi ťažko sa hralo proti tak kvalitnému tímu, akým domáci v súčasnosti disponujú. Celý zápas sme ťahali za kratší koniec, pretože sme nezachytili úvod. Klobúk dole pred mojimi zverencami, ktorí dokázali zmazať 15-bodové manko a v závere strhnúť vedenie na našu stranu. V posledných sekundách nám chýbalo viac šťastia.”

Jaroslav Musil, hráč Lučenca: “Handlová pretrhla šnúru prehier a aj napriek tomu, že to bolo v zápase proti nám, tak domácim gratulujem. Úvod sme nezachytili a Handlovčania boli v prvom polčase viac koncentrovaní. Napriek tomu sa nám podarilo dotiahnuť, no do úspešného konca sme zápas nepriviedli. Musíme sa vrátiť k tímovej hre a som si istý, že porazíme kohokoľvek.”

Foto: Lenka Molnárová