• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Východniarska séria medzi Iskrou Svit a Spišskými Rytiermi je vyrovnaná - 1:1, „medvede“ dosť jasným a dominantným spôsobom ovládli druhú semifinálovú bitku play off Niké SBL.

Niké SBL - 2. zápas semifinále play off:

Iskra Svit - Spišskí Rytieri 107:93 (27:27, 31:25, 35:11, 14:30)

Svit: Green 29, Parsons 25, Baldovský 22, Mokráň 20, Andrews 11 (Harabin, Horváth, Kester, Lysák, Matušek, Turza 0)

Rytieri: Ihring 16, Nikolič 15, Baťka 11, Spencer 8, Stevanovič 6 (Čekovský 15, Krajňák 9, Mrviš 6, Antoni 5, Židzik 2, Hasaj 0)

TH: 11/10 - 17/12, Trojky: 11 - 13, Fauly: 18 - 15, Rozhodovali: Zubák, Šarišský, Karniš

/stav série - 1:1/

Povedali po zápase:

Róbert Ištvánik, tréner Svitu: „Na súpisku sme museli doplniť mladíkov, pretože k zranenému Bakerovi, sa pridal aj Saša Avramovič a vedeli sme, že budeme hrať v užšej rotácii. Navyše Šimon Turza nemohol odohrať druhý polčas, pretože dostal nejakú 'šupu' do oblasti slabín. O tom, že všetkých aj nasadíme, sme ani nesnívali, ale o to som radšej, že si mohli vychutnať atmosféru. V príprave na zápas sme si povedali, že napriek úzkej rotácii, pôjdeme do toho naplno, že musíme ukázať tímový charakter a oplatilo sa. Zvíťazili sme najmä preto, že v tretej štvrtine sme maximálne zagresívnili obranu. Takto som chlapcov ešte brániť nevidel. Spišská miestami nevedela, kde je sever. Hrali sme našu hru a dávali extrémne veľa bodov z protiútokov. Chlapci vedia, že sú strelci, že môžu mať sebavedomie a keď si veríme v obrane, tak dokážeme premieňať aj ťažké strely a v tomto zápase by nám to padlo možno aj zo šatne. Výborne sa chytil 'Baldy', ktorý v obrane zmazal Ihringa a pridal aj body v útoku. Štvrtá štvrtina sa viac-menej dohrávala, ale obával som sa zranenia pri poľavení v koncentrácii, čo sa, našťastie, nestalo. Mohli si zahrať mladí chalani. O skóre vôbec nejde, hlavné je, že sme proti Spišskej v plnej zostave dokázali viesť o 30 bodov vďaka spomínanej agresivite. Dáva nám to sebavedomie, že aj v Spišskej môžeme vyhrať. Vo štvrtok sa stretneme, postrečujeme, oddýchneme, zastrieľame si, nastavíme si hlavy, v piatok si dáme dva dobré tréningy a ideme ďalej. Vieme, čoho sme schopní.“

Stanislav Baldovský, hráč Svitu: „Celý zápas sme hrali výborne a hlavne jednoducho. Hrali sme našu hru na rýchle protiútoky, konečne sme začali brániť, v obrane sme pomáhali jeden druhému. Ak takto nastúpime aj v Spišskej a vydržíme to 40 minút, tak nebudeme mať problém zvíťaziť aj tam. Keď sme tam viedli o 18 bodov a prehrali o 10, to je niečo nemysliteľné a hlavne v play off. Už sme to však hodili za hlavu a nastavili sme sa tak, že tento zápas je kľúčový a musíme ho vyhrať. Podarilo sa, aj keď na konci sa už doťahovali, ale aspoň si všetci zahrali. Samozrejme, keď odídu dvaja-traja hráči základnej päťky, tak je to ťažké, ale už v šatni sme si povedali, nech sa ukážu tí, ktorí inak nemajú takú minutáž. Na konci už dochádzali sily, ale čo už... Je to basketbal a musíme s tým počítať. Musím poďakovať chlapcom, že sme hrali ako jeden tím. Aj keby sme vyhrali o bod, počíta sa víťazstvo. Séria je vyrovnaná a dúfajme, že v sobotu pokoríme hradby Spišskej.“

Teo Hojč, tréner Rytierov: „V prvom rade, gratulujem Svitu k víťazstvu, hrali výborne a boli o dosť lepší ako my, takže zaslúžene vyhrali. Tak ako ja, aj naši hráči vedia, čo musíme zmeniť, čiže budeme sa na to musieť sústrediť. Je to 1:1, ale o tom je play off. Keď prehráš zápas, nemôžeš nad tým veľa plakať, musíš sa sústrediť na ďalší a skúsiť ho vyhrať, o tom to celé je. V tomto zápase sme dovolili Svitu dostať sa do svojho rytmu, no a keď toto dovolíš, je veľmi ťažké zvíťaziť. Prinútili nás k 20 stratám, z ktorých dali 28 bodov, čo je strašne veľa. Mali tiež o dosť viac pokusov. Jednoducho, nemali sme na to, aby sme tu vyhrali."

Michal Čekovský, hráč Rytierov: „Útočne sme hrali dobre, dali sme veľa bodov. Bohužiaľ, nehrali sme žiadnu obranu, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. Aj keď dáme cez 90 bodov, nemôžeme vyhrať, ak nám súper dá vyše 100. Nedodržali sme to, čo sme si povedali. Do druhého polčasu sme išli s tým, že to musíme zastaviť, lebo už aj na polčase sme mali cez 50 bodov. Nesplnili sme to, no a Svit je v tomto najsilnejší, keď hrá svoju hru, ktorú sme im dovolíte hrať. Musíme začať hrať tímovo v obrane, doskakovať a robiť to, čo sme robili až do tohto zápasu."

Foto: Daniel Faix