• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Druhé semifinálové stretnutia opäť priniesli zaujímavú plejádu výkonov. Kto dopomohol svojmu tímu v najväčšej miere?

 

Osobnosť zápasu

Košice - Prievidza: Saša Avramovič - kým v prvom zápase bol neviditeľný, čo sa odzrkadlilo aj na jeho individuálnych číslach, tak v druhom stretnutí ho nemalou mierou bolo vidieť na ihrisku. Avramovič síce odohral iba 23 minút, ale za ten čas stihol byť so 16 bodmi najlepším strelcom tímu, tiež pridať 7 doskokov, 2 asistencie a 2 bloky. Dobrý výkon okorenilo vyrovnanie semifinálovej série Košíc s Prievidzou.

Komárno - Inter: P.J. Alawoya - ťažká voľba, pretože dvojica Alawoya a Thompson je zatiaľ rozdielová v sérii s Interom, ale nakoniec sme sa rozhodli pre pivota, pretože vo viacerých chvíľach predviedol svoju dominanciu. Divákov zabával nielen efektnými kúskami, ale aj neskutočne všestrannou hrou. Alawoya dopomohol k víťazstvu "obuvníkov" 22 bodmi, 6 doskokmi a 3 ziskmi.

 

Slovenský hráč zápasu

Košice - Prievidza: Michal Baťka - domáci odchovanec a reprezentačný center nie raz potvrdil všestranné využitie a tieto slová len potvrdil výkonom v druhom zápase semifinále. Baťka si zapísal do štatistík 15 bodov, 7 doskokov, 4 asistencie a jeden blok.

Komárno - Inter: Radoslav Rančík - neohrozený strelecký líder žlto-čiernych ostal tentoraz osamotený, pretože k jeho 26 bodom, 11 doskokom a 3 asistenciám, sa nedokázal nik výraznejšie pripojiť. 

 

Šiesty hráč zápasu

Košice - Prievidza: Mario Edwards - žolík trénera Brajkoviča sa osvedčil aj v druhom zápase, tentoraz však mal jeho výkon víťazný punc. Rozohrávačovi Košíc chýbal jediný doskok od "double-double", no i tak 14 bodov, 9 doskokov a 3 asistencie boli dostačujúce na zisk víťazstva.

Komárno - Inter: Marek Kozlík - podobne ako v prvom zápase, tak aj v druhom výrazne ovplyvnil dianie na palubovke. Skvelá obrana, dobrá muška v útoku, tieto všetky faktory zahrali do karát tímu Komárnu. "Kozel" si mohol užívať ďalšie víťazstvo v sérii, ako autor 13 bodov, 3 ziskov, 1 doskoku, asistencie a zisku. 

 

Strelec zápasu

Líderskú pozíciu v play-off potvrdil 26 bodmi Radoslav Rančík, o bod menej dal komárňanský náprotivok Bernard Thompson.

 

Najlepšia päťka

Voľba tentoraz padla na komárňanské duo P.J. Alawoya a Bernard Thompson, z tábora Interu Radoslav Rančík. Na východe zaujal Saša Avramovič z košického tímu a Igor Marič z Prievidze.

FOTO: PETER JESENSKÝ