• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Diváci na Hornej Nitre videli prvú domácu remízu Prievidze v tejto sezóne. V predĺžení však zverenci Miljana Čuroviča predviedli bojovnosť a nezlomný duch, čo im prinieslo tesné víťazstvo 94:92 nad Košicami.

Začiatok však bol podobne ako predošlý zápas jasne v réžii domácich hráčov, po prvej štvrtine viedli o 10 bodov, do polčasu navýšili vedenie o ďalšie dva body. „Veľmi dobrý zápas, skutočný play-off duel. Videli sme v akcii dva dobré tímy a som šťastný, že sme vyhrali,“ vyjadril sa k zápasu Svetozar Stamenkovič.  Nič nenasvedčovalo tomu, že by sa v Niké aréne mohla udiať veľká dráma. „Zase sme začali zle prvú štvrtinu. V druhej sme sa však celkom držali, Prievidza nám neodskočila do výraznejšieho rozdielu. Snažili sme sa držať spolu a verili sme, že to môžeme otočiť. S takým zmýšľaním sme vyšli na palubovku a dokázali sme to,“ povedal hosťujúci Saša Jankovič.

Košice však po polčase zabrali, tretiu štvrtinu vyhrali o tri body a v poslednej štvrtine dokonca minútu pred koncom viedli rozdielom jediného koša. „Myslím, že naše zranenia počas hry nás v závere vyviedli z rytmu. Prehrávali sme, ale ostávali sme pokojní a verili vo víťazstvo. Záver bol o každom bode, bola veľká šanca, že sa bude predlžovať,“ skonštatoval pivot Prievidze. Prvýkrát v tohtoročnom play-off prišlo na predĺženie. Býci z Košíc potiahol Baťka s Jankovičom, ktorí dostali tím do vedenia o päť bodov. Lenže potom začal úradovať Stanojevič, naopak Jankovič nedal dva trojkové pokusy za sebou. „Bol to úplne vyrovnaný zápas až do úplného konca. Oba tímy bojovali, dali do toho všetko, ale vyhrať môže iba jeden. Tentoraz šťastie stálo na strane Prievidze. Predĺženie sme určite mohli zvládnuť lepšie, hlavne keď sme dve minúty pred koncom vyhrávali o päť bodov. Im padli dve kľúčové trojky, nám nie, tam sa to zlomilo,“ myslí si Jankovič. „Nestrácali sme nádej, aj keď sme prehrávali v predĺžení. Naši fanúšikovia nás potiahli, špeciálne v predĺžení,“ pochválil zverencov Stamenkovič.

Prievidza ustála záverečnú minútu, v ktorej žiadnu dramatizáciu nedopustila a po výsledku 94:92 sa opäť ujala vedenia v sérii. „My určite veríme, že sa tam dá vyhrať. Ukázalo sa to už v pohárovom semifinále, aj teraz. Najskôr sa však musíme koncentrovať na domáci zápas, posnažiť sa o vyrovnanie a potom ísť do Prievidze. Skúsiť to znovu, lebo každá séria musí raz skončiť. Dúfam, že my budeme tí, čo ju ukončia,“ vyhlásil košický krídelník.

Ďalší zápas je na programe v Košiciach, kde domáci hráči už dlhšiu dobu nepustili iný tím k víťazstvu. „Musíme zabudnúť na posledný zápas, vyčistiť hlavu, nastúpiť na ihrisko koncentrovane a bojovať o každú loptu. Verím, že bude plná hala a s pomocou fanúšikov vyrovnáme. Ideme ďalej bojovať o finále,“ burcuje Jankovič. Jeho náprotivok, Svetozar Stamenkovič má pred duelom jasno: „Ak chceme vyhrať v Košiciach, musíme dať viac bodov ako oni.“

FOTO: VLADIMÍR KRÁLIK