• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bratislavčania spravili prvý krok k zisku bronzových medailí, v prvom zápase o tretie miesto vyhrali nad Košicami 90:79.

Okrem finálovej série sa rozbehli v rovnaký termín aj súboje o tretie miesto, kde bojujú hráči Interu a Košíc. Diváci v bratislavskej Hant aréne si na úvodné body stretnutia museli chvíľu počkať, skóre otvoril trojkou v 3. minúte otvoril hosťujúci Aleksandar Vlahovič. Prvá štvrtina bola veľmi vyrovnaná a vo vedení sa striedali oba tímy, preto aj po úvodných desiatich minútach na ukazovateli svietil vyrovnaný stav 18:18. Kľúčová bola druhá štvrtina, v ktorej sa zverencom Ľubomíra Urbana podarilo urobiť si rozhodujúce vedeni. „Získali sme nejaké lopty a dali sme rýchle protiútoky, čiže nejaké veľké zaskočenie tam podľa mňa nebolo. Padli nám trojky z rýchlych protiútokov,“ povedal k druhej štvrtine domáci Andrej Kuffa. Výsledkom tohto nástupu bolo 13-bodové vedenie po polčase - 50:37.

Hoci už nováčik dvojciferným rozdielom, po zmene strán svoj boj nevzdával. V tretej desaťminútovke znížili dokonca na rozdiel piatich bodov, ale vyrovnať alebo dokonca dostať sa do vedenia už nezvládli. „Snažili sme sa s tým niečo spraviť, ale chýbal nám nejaký ten krok, krok a pol k tomu, aby sme ubránili ich útoky. Tá druhá štvrtina bola naozaj rozhodujúca, pretože zvyšné štvrtiny sme sa držali na egále,“ konštatoval košický pivot Michal Baťka. V poslednej desaťminútovke to miestami vyzeralo, že by sa zverencom Dražena Brajkoviča mohlo podariť zápas ešte zdramatizovať, v závere sa však žlto-čierni opäť naladili na streleckú vlnu a svoje vedenie zvýšili na konečných 11 bodov.

„Vyhrali sme, čo nás teší. Posúvali sme si loptu a všetci boli šťastí. Ako sa hovorí, bavili sme sa basketbalom. Nebol to jednostranný zápas. Celý čas to bolo o nejakých 10-15 bodov a Košice sa stále doťahovali,“ zhodnotil priebeh duelu Andrej Kuffa. Na ihrisku pobudol v zápase len 13 minút, počas ktorých si stihol pripísať päť bodov. „Určite by som hral viac, keby si za dve minúty nespravím dva fauly, ale nevadí. Basketbal je tímový šport. Nahradil ma Nikola, bolo to v pohode, každý odviedol svoju prácu, čo sa nakoniec ukázalo a vyhrali sme.“

Boj o bronz sa teraz presúva do Košíc, kde sa už v stredu môže o všetkom rozhodnúť, séria o bronz sa hrá len na dva víťazné zápasy. „V stredu chceme doma vyhrať a prísť o týždeň na rozhodujúci tretí zápas do Bratislavy,“ hovorí Michal Baťka.

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK