• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vicemajster z Komárna nezažíva najlepší vstup do nového ročníka, tím trénera Richarda Ďuriša trápia zranenia, ktoré sa podpísali na tretej prehre v rade. Body si z juhu Slovenska brali basketbalisti KB Košice.

„Obuvníkom“ pribudol na maródku pred úvodným rozskokom ďalší hráč, okrem zranenej rozohrávačskej dvojice Boban Tomič a Farad Cobb, chýbal na súpiske aj Matej Marchyn. Býci z Košíc tohto faktu od úvodu využili, výšková prevaha Zimiča a dobrá úspešnosť streľby im priniesla už po vyše štyroch minútach vedenie 15:4. „Nemali sme taký vstup do zápasu, ako sme chceli. Z tohto si treba vziať do budúcna ponaučenie. Musíme začínať lepšie, nedovoľovať súperovi ofenzívne doskoky. Od tohto sa to všetko v zápase následne odvíjalo. Chýbali nám traja hráči, určite sme to cítili, ale nemôže to byť ospravedlnenie našej prehry. Náš výkon musí byť lepší a dôslednejší, aj keď nám budú chýbať nejakí hráči. Špeciálne v obrane musíme hrať tvrdšie, lepšie brániť,“ vyjadril sa k priebehu stretnutia domáci Kori Babineaux.

Košičania kontrolovali väčšinu duelu, pod košom preskákali svojho súpera o 16 lôpt a z poľa zaznamenali až desať úspešných pokusov za tri body (47% úspešnosť). „Bol to z našej strany dobrý výkon, hrali sme tvrdo a premieňali sme strely, čo bolo dôležité. Trojková streľba nám pomohla, ale kľúčom bol celý výkon tímu,“ uviedol hráč Košíc LaDarius White.

Zranenia sa zatiaľ odrážajú aj na tabuľkovom postavení Komárna, ale v tíme nevládne v tomto smere žiadna panika. Teraz majú až do soboty čas, aby sa pred zápasom v Handlovej, dali zdravotne do poriadku. „Pomôže nám to, aby sme sa dali do poriadku. Treba však trpezlivosť, ale v najbližšom zápase už môžeme byť takmer kompletní. Do ďalších stretnutí sa musíme zlepšiť v získavaní doskokov. Nemôžeme dopustiť, aby nám súper dával veľký počet bodov,“ myslí si Babineaux

Zverenci Dražena Brajkoviča si zapísali druhú výhru za sebou a v neúplnej tabuľke sú už na tretej pozícii. „Je to pre nás cenná a dôležitá výhra, ktorá nám môže pomôcť. Ak budeme hrať tvrdo a koncentrovane počas celých 40 minút, tak môžeme uspieť proti komukoľvek,“ vyhlásil White.

Foto: Karol Scholtz