• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Najofenzívnejší duel stredajšieho programu predviedol Lučenec so Svitom. Oba tímy mali o motiváciu postarané, domáci sa mohli triumfom priblížiť k druhej pozícii a hostia mohli stiahnuť manko práve na svojho súpera. „Novohradčania“ si ale postrážili vo svojom prostredí zisk dvoch bodov, po výsledku 88:81 zvládli náročnú skúšku po dlhšej prestávke.

Lučenčania začali dobre, potom však poľavili a súpera pustili v druhej štvrtine aj do 7-bodového vedenia. Vo štvrtej 10-minútovke sa Svit opäť dotiahol až na rozdiel jediného bodu, ale záver už patril jednoznačne domácemu tímu.

„Dojmy zo zápasu mám rozpačité. Mali sme dobrý úvod, kvalitne sme bránili, v útoku to fungovalo. Potom sme sa uspokojili, dovolili sme Svitu hrať hru, ktorá im vyhovuje. Možno našu hru ovplyvnila aj 10-dňová prestávka. Som rád, že sme to napokon zvládli. Máme dvoch nových hráčov, ktorých sa snažíme zapracovať do systému. Nie všetko ešte funguje. Verím, že postupom času sa bude spolupráca zlepšovať,“ povedal domáci tréner Peter Jankovič.

Hráči Svitu ukázali aj napriek absencii Dominica Greena v Lučenci kvalitné úseky hry, vďaka ktorým im patrí postavenie tímu, ktorý má u súperov rešpekt. V budúcnosti sa však musia vyvarovať viacerých hluchých pasáží.

DSC 0404 

„Po vyrovnanom prvom polčase nám nevyšiel vstup do tretej štvrtiny. Obrana bola slabšia, dostávali sme ľahšie koše, ale bojovali sme ďalej. Stiahli sme aj 12-bodové manko na súpera, dostali sme sa na rozdiel jedného bodu. Možno nám už potom chýbala energia. Treba rešpektovať aj silu súpera. Lučenec zvládol záver stretnutia lepšie ako my,“ hovoril krídelník hostí Stanislav Baldovský.

Lučenec riešil v nedávnej dobe viaceré zásahy do svojho tímu. Už keď sa ustálili výkony Mikea Hollowaya jr., tak z hry ho do konca sezóny vyradilo zranenie achilovky. K družstvu sa pripojil dobre známy DeAngelo Isby a tiež Kanaďan so slovenským pasom Patrick Šimon. Tieto všetky zásahy prirodzene ovplyvnia herný prejav v zápasoch.

 DSC 0455

„Postupne sa naša súhra zlepšuje, ale ešte to nie je ono. Predsa len, je to zásah do fungovania tímu. Družstvo už bolo naučené na nejaké 'stereotypy', signály. Musíme robiť niektoré veci od začiatku. Potrebuje to čas. Tento zápas so silným súperom sme zvládli, verím, že už to bude len lepšie. Čaká nás veľa domácich zápasov. Je len na nás, aby sme dokázali udržať kontakt so špičkou súťaže a potom boli pripravení na play off,“ dodal Jankovič.

Deväť zo svojich desiatich výhier zaznamenal Svit na domácej palubovke. U súpera triumfoval v tomto ročníku len raz. Je to podobný scenár, aký sa opakoval aj v sezónach predtým. Čo hovorí na túto skutočnosť Baldovský?

 DSC 0229

„Je pravda, že sme vyhrali len v Handlovej. Neviem presne, prečo to tak je. Nezostáva nám nič iné iba zahodiť prehru v Lučenci za hlavu a sústrediť sa na ďalšie zápasy. Pôjdeme krok za krokom. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať. Teraz sme štvrtí, liga je ešte dlhá. Musíme zlepšiť prácu v obrane, to by nám výrazne pomohlo k útočnej efektivite a aj k posunu v tabuľke,“ uzavrel krídelník Svitu.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Svit:

Foto: Lukáš Droppan