• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Domácu víťaznú šnúru Karlovky uťali basketbalisti Komárna, ktorý zvíťazili poľahky nad svojim súperom 98:65.

Karlovke sa proti Komárnu nedarilo, polčas vyhral favorit o 16 bodov 47:31 a nakoniec pohodlne dotiahol zápas do víťazného konca. Hostia odčinili prekvapivé zakopnutie na Spiši a stále živia nádej na top štvorku po základnej časti. „Takýto hladký priebeh stretnutia sme rozhodne neočakávali, Karlovka totiž dokáže potrápiť viaceré tímy. My sme naposledy prehrali v Spišskej Novej Vsi, tak sme mali čo naprávať. Naplno sme sa koncentrovali a od začiatku do konca sme v podstate vývoj duelu kontrolovali. Vychádzali sme z dobrej obrany, agresívne sme bránili, z toho pramenili aj nejaké zisky lôpt, dávali sme z nich ľahké koše a náš náskok narastal,“ hodnotil stretnutie pivot Komárna Andrej Kuffa.

Domáci tím sa musel v zápase zaobísť aj bez Mareka Doležaja, ktorý sa dostával do výbornej formy, ale zranenie zo stretnutia s Prievidzou ho na palubovku nepustilo. Aj to bol jeden z faktorov, ktorý rozhodol o jasnej výhre „obuvníkov“. O ďalších povedal viac domáci rozohrávač Dalibor Hlivák, ktorého stále trápi achilovka: „Slabo sme sa koncentrovali, stratili sme množstvo lôpt, obrana bola tiež málo dôrazná, veľa bodov sme dostali z druhých šancí. Je pravda, že máme veľa zranených hráčov, rotácia je užšia, ale na to sa nechceme vyhovárať. Súťaž je dlhá, v sobotu je na programe bratislavské derby, treba bojovať o ďalšie výhry.“

Komárno je v tabuľke na piatom mieste, tesné prehry ich pripravili o vyšší počet bodov. Odhodlanie do záveru základnej časti je však veľké. „Pomaly sa blíži posledná štvrtina, musíme ísť do toho so stopercentnou koncentráciou, aj na koncovky, aj na celý zápas. Musíme sa poučiť z toho, že aj malé výpadky znamenali stratu celého zápasu,“ spomenul hosťujúci Andrej Kuffa.

Karlovka stále bojuje o účasť v play off, s ohľadom na aktuálne výsledky Lučenca sa však vidina vyraďovacích bojov začína vzďaľovať. „Lučenec povyhrával ťažké zápasy, zvíťazil nad Interom aj v Košiciach. Ak chceme pomýšľať na play off, tak sa musíme tiež chytiť s nejakým silným súperom. Do konca základnej časti súťaže ešte máme šancu získať výhry, takže sa musíme skoncentrovať a zabojovať o prvú osmičku,“ hodnotil rozohrávač aktuálne deviateho tímu tabuľky.

Highlighty zo zápasu Karlovka - Komárno:

Foto: Martin Šopinec