• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po dvadsiatich prehrách za sebou sa dočkali basketbalisti Nitry plného bodového zásahu. Na palubovke Karlovky zvíťazili 84:76, keď položil základ triumfu v tretej štvrtine, ktorú vyhrali rozdielom 15 bodov.

Zo začiatku nič nenasvedčovalo, že by sa malo v Bratislave zrodiť prekvapenie. Domáca Karlovka sa dostala do vedenia v druhej štvrtine, polčas napokon vyhrala 44:38. V tretej štvrtine však prišlo k veľkému obratu, Nitrania zaznamenali šnúru deviatich bodov, čo sa ukázalo ako kľúčové v ďalšom priebehu duelu. „Chlapci bojovnosťou poukázali na to, že dobré, behavé, atletické družstvo má na to, aby hralo solídne zápasy. V útoku sme mali trošku viac predností ako domáci. Myslím si, že sme si zaslúžili vyhrať. Dobre sme si pamätali ako sme naposledy s Karlovkou doma prehrali. Náš bývalý hráč Filip Lehman nám vtedy dal v poslednej minúte predĺženia trojku. Zdalo sa mi, že vtedy v tom zápase sme boli trochu lepší. Teraz sme boli skôr cieľavedomejší a hladnejší po víťazstve,“ hodnotil zápas tréner hostí Ľubomír Urban.

„Corgoni“ už stratili šancu na play off, preto prišlo v posledných týždňoch k výraznej obmene tímu. Po debakli v Komárne sa porúčala z tímu legionárska dvojica Nikola Miloševič a Goran Ostojič, vedenie klubu tiež pustilo Jakuba Novysedláka do Handlovej. Na ich miesta prišiel talentovaný Róbert Rožánek, pre ktorého to bol debut v najvyššej súťaži či Roman Skvašík zo Svitu. Aj oni sa podieľali na prekvapivom, ale zaslúženom zisku dvoch bodov. „Som veľmi rád, že som pomohol chlapcom zmazať nepríjemnú sériu prehier. Dúfam, že sa nám bude takto dariť aj naďalej. Výhra nám pomôže aj z hľadiska sebavedomia. V tretej štvrtine sme zahrali naozaj dobre a ukázali sme potenciál. V porovnaní s prvou ligou sa hralo rýchlejšie, vo väčšom tempe,“ hovoril o svojich prvých skúsenostiach s najvyššou súťažou Rožánek.

Karlovka prišla prehrou s Nitrou prakticky o play off. Tuší to aj tréner tímu Peter Ivanovič: „Naše šance na prvú osmičku sú naozaj už len v teoretickej rovine. O to viac, že Lučenec vyhral v Spišskej Novej Vsi. Nitra bola od nás lepšia v útočnej hre, dali veľa košov aj z druhých šancí. Súpera sme nepodcenili, dobre sme vedeli, že u nich sme vyhrali až po predĺžení. Tentoraz to bolo iné mužstvo ako to, proti ktorému sme hrali. My sme mali v prvom polčase množstvo strát, to boli skutočne zbytočné chyby. Potom sme nezachytili úvod druhej dvadsaťminútovky, súper bol agresívnejší, vybehol na nás. V závere sme sa už len doťahovali, nepodarilo sa nám zápas zvrátiť. Súper mal viac energie a zaslúžene vyhral.“

Foto: Martin Šopinec