• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V správnom čase ukončili čakanie na víťazstvo basketbalisti MBK Lučenec, v priamom súboji o siedmu pozíciu v tabuľke, zvíťazili na palubovke Handlovej 65:61.

V zápase nepadlo veľa bodov, dominovali skôr obrany oboch tímov. Zaujal nezvyčajne nízky počet trestných hodov domáceho tímu, Handlovčania dostali za celý zápas k dispozícii len 4 šestky. „Zo začiatku zápasu sme sa nevedeli dostať do zodpovedajúceho tempa. Lučenec hral atleticky, darilo sa im v obrane. Celý zápas sa však vedenie striedalo na oboch stranách. Hlavný rozdiel vidím v počte trestných hodov. Lučenec ich hádzal 25, my štyri. V zápase, v ktorom dali oba tímy okolo 60 bodov, to bol rozhodujúci faktor našej prehry,“ zamyslel sa po zápase domáci rozohrávač Nenad Miloševič.

Lučenec po štyroch prehrách za sebou potreboval bodovať naplno, aby si mužstvo pred play off navodilo pozitívnu náladu. Podarilo sa. „Rozhodujúca bola naša obrana a disciplína. Plnili sme úlohy, na ktorých sme sa pred zápasom dohodli. Dôležité bolo, že napokon mohol hrať Stojačič, ktorý kvôli viróze nenastúpil na zápas s Košicami. Veľmi nám pomohli aj naši skvelí fanúšikovia, ktorí prišli do Handlovej v zaplnenom autobuse,  povzbudzovali nás a vytvorili tak skvelú atmosféru. Toto víťazstvo sme darovali práve im,“ neskrýval po zápase radosť tréner Lučenca Ivan Kurilla.

Handlovú trápili v ostatnom čase zdravotné problémy, na zápasy nastupovala v oklieštenej zostave. „Teraz je to už lepšie. Verím, že do play off sa všetci doliečime, aby sme mohli hrať v širšej rotácii. Vo vyraďovacej časti sa začína odznova, je tam možnosť napraviť niektoré zaváhania z dlhodobej časti. Samozrejme, sme si vedomí, že na nás čaká víťaz základnej časti. Aj my však máme svoju kvalitu. Do série s Košicami máme na čom stavať. Naplno sa pripravíme a uvidíme ako sa to vyvinie,“ odhodlane skonštatoval Miloševič.

Nováčika z Lučenca čaká v stredu Svit a v sobotu prvé play off po návrate do najvyššej súťaže. „Nám je jedno, s ktorým družstvom sa stretneme, lebo každý tím zo špice bude proti nám favoritom. Inter má svoju veľkú kvalitu, patrí k špičke našej ligy. Tešíme sa, že do play off nastupujeme zo siedmej pozície. O postup do play off sme bojovali počas celej sezóny.  Podarilo sa nám to aj napriek zraneniam a úzkemu kádru. Veľká vďaka patrí aj fanúšikom a mestu Lučenec,“ uzavrel Kurilla.

Foto: Peter Jaško