• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Aj tretí štvrťfinálový zápas Košíc s Handlovou priniesol vyrovnanú zápletku, v ktorej sa rozhodlo až v záverečných minútach. Zatiaľ v tejto sérii platí pravidlo "môj dom - môj hrad", "býci" zvíťazili doma 80:71. 

Košičania mali taktovku zápasu vo svojich rukách, svojho súpera nepustili ani raz do vedenia, ale vlastnými chybami opäť doviedli k zápasu až ku dramatickej koncovke. Handlovej sa podarilo stiahnuť na rozdiel jediného koša, respektíve jednej trojky, ale sily na dokonanie obratu im už chýbali. Domáci si napokon skúsene postrážili záver duelu dvoma menšími bodovými sériami. "Na oboch stranách bolo cítiť ťarchu zodpovednosti, pretože víťazstvo by ich posunulo o krok bližšie k účasti v semifinále. Na nás bol väčší tlak, hrali sme doma a od úvodu zápasu sme to cítili. Nezačali sme najlepšie, mnoho striel sme nepremenili. Myslím si, že rozhodla naša energia v útoku i v obrane. Hralo sa vo vysokom tempe, na ktoré nedokázal súper v jednom momente už reagovať. Dokázali sme však vyhrať, teraz bude pod tlakom súper," prezradil k zápasu hráč Košíc Nikša Nikolič. 

Tím z Hornej Nitry opäť bojoval v užšej rotácii, väčšina základnej zostavy odohrala viac ako 35 minút v zápase. V závere tak chýbali sily na obrátenie zápasu vo svoj prospech. "Myslím si, že sme vyrovnané tímy. Odohrali sme zlú základnú časť, v ktorej sme mali veľa problémov. Niečo sme si však povedali, dali sme sa dohromady a momentálne máme veľkú silu. Preto nie je ten rozdiel vôbec viditeľný. Všetko je to o hlave a potrebujeme nájsť skôr psychické, než fyzické sily. V tomto smere nám určite výrazne pomôžu naši fanúšikovia, ktorí za nami stáli aj v období, kedy sa nám nedarilo. Veľká vďaka za ich podporu," citoval oficiálny košický web hráča Handlovej Luboša Striu. 

 

Víťaz základnej časti odčinil stredajšie zaváhanie, v Angels aréne získal na svoju stranu dôležitú výhodu, vďaka ktorej môže v utorok ukončiť handlovské nádeje na postup medzi najlepšiu štvorku. "Každé víťazstvo v play off je dôležité, pretože vám dodáva sebadôveru do ďalšieho stretnutia. Čo je však dôležitejšie, po nie dvoch ideálnych zápasoch sme podali dobrý výkon, za čo som šťastný. V Handlovej musíme hrať našu hru, byť agresívni v obrane a múdri v útoku. Dôležitá bude aj energia. V prvom zápase u nich sme hrali nerozvážne a v záverečných minútach nám chýbalo šťastie. To potrebujeme zmeniť, aby sme u nich v utorok zvíťazili," myslí si Nikolič. 

Čo ukázal zápas: Opäť raz vyrovnanú zápletku, ktorú rozhodli drobnosti. Napríklad úspešnosť trestných hodov (75% na strane Košíc vs. 68% na strane Handlovej), či počet doskokov (49 vs. 36 pre domácich). "Býci" zaznamenali o šesť bodov viac z priestora pod košom, o tri body viac ako súper získali z druhých šancí. 

Highlighty zo zápasu Košice - Handlová:

Zdroj: kbkosice.sk

Foto: Peter Jesenský