• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Rozhodujúci piaty štvrťfinálový zápas rozlúštil záverečnú tajničku v rámci tohto kola play off. Po víťazstve 81:80 ide ďalej víťaz základnej časti KB Košice, stopku naopak dostala MBK Handlová.

Aj v piaty duel bol plný zvratov a dramatický doslova do záverečných sekúnd. Po prestávke viedli Košičania 60:47, ale Handlová dostala zápas na svoju stranu šnúrou 14 bodov v rade. „Baník“ viedol aj necelých 90 sekúnd pred koncom rozdielom piatich bodov, ale „býci“ napokon zvrátili stretnutie na svoju stranu. „Sme samozrejme veľmi radi, že sme to napokon úspešne zvládli a postúpili sme do semifinále. Pokiaľ ide o moju rozhodujúcu akciu v zápase, tak tam bol nejaký voľný priestor a išiel som do toho. Bol z toho faul, šťastie, že potom padli tie šestky. Som rád, že sme si ustrážili domácu palubovku. Túto výhodu sme si vybojovali v základnej časti. A to možno práve rozhodlo. Ak by Stria strieľal ten trojkový pokus v Handlovej, možno by mu padol, v Košiciach však úspešný nebol,“ povedal po zápase domáci rozohrávač Milan Žiak.

Handlová zohrala s Košicami nečakane vyrovnanú sériu a skvele sa skoncentrovala na play off. Po turbulentnej sezóne len málokto čakal, že ich pár sekúnd delilo od vyradenia víťaza základnej časti a Eurovia Slovenského pohára. „Som veľmi smutný, že sa nám napokon nepodarilo prejsť cez Košice do ďalších bojov. Mali sme to nakoniec vo svojich rukách, bolo to už blízko, mohli sme vyhrať, ale napokon to nevyšlo. V závere nám nepadlo zopár ťažších pokusov, zatiaľ čo súper dával koše aj v rozhodujúcich fázach. Kľúčová bola Pilčevičova trojka, keď znížil náš náskok na 78:80. Nemuseli sme potom faulovať Žiaka, aby nemal možnosť hádzať šestky. Aj tak sme však ešte mali šancu rozhodnúť. Záverečnú strelu sme nepremenili, tak sa teší náš súper,“ zhodnotil priebeh najlepší strelec zápasu Peter Sedmák. Pivot Handlovej sledoval záverečné dve minúty už len z lavičky, keďže sa vyfauloval.

Celú sezónu však môže Handlová hodnotiť aj napriek vyradeniu s Košicami pozitívne. Fanúšikovia opäť po ročnej pauze našli cestu do haly, aby fandili svojim hráčom. „Chcel by som sa poďakovať našim fanúšikom, ktorí merali cestu aj na východ republiky, aby nás povzbudili. Nevzdávali to ani za nepriaznivého stavu. Ďakujem aj svojim spoluhráčom, ktorí do toho dali maximum. Neboli sme v 100% zdravotnom stave, aj tak sme bojovali ako sa dalo. Na play off sme sa zomkli a len málo chýbalo k tomu, aby sme sa dostali cez favorizovaného súpera ďalej,“ podotkol Sedmák. 

Pre jedného sa sezóna skončila, na druhého čaká už v nedeľu ďalšia séria. O miestenku vo finále zvedú „býci“ boj s Komárnom. „Musíme sa dať teraz dokopy, pozrieme si nejaké videozáznamy, povieme si taktiku a tešíme sa na ďalšie stretnutia. Myslím si, že takáto dramatická séria akú sme odohrali s Handlovou by nás mohla nabudiť k lepším výkonom. Niečo podobné sa stalo aj v Slovenskom pohári. V semifinálovom zápase so Svitom sa nám nedarilo, napokon sme to zlomili. Vo finále sme potom zdolali aj domáci Inter. Dúfam, že teraz by to mohlo byť niečo podobné,“ zamyslel sa Žiak.

Čo ukázal zápas: Opäť raz zápas, v ktorom rozhodli maličkosti. Handlová mala paradoxne lepšie všetky strelecké ukazovatele, ale prehrala. Košice vyťažili totiž viac bodov z druhých šancí a na dôležitom víťazstve sa podieľala aj lavička.

Highlighty zo zápasu Košice – Handlová:

Foto: Peter Jesenský