• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víťazovi základnej časti KB Košice sa podaril vstup do semifinálovej série proti Komárnu, keď zvíťazili v domácom prostredí 81:72.

„Býci“ položili základ k úspechu v prvej štvrtine, ktorú vyhrali 18:8. V ďalšom priebehu dokázali odrážať komárňanské útoky a napokon doviedli zápas do víťazného konca. „Veľmi dobre sme vstúpili do zápasu. Boli sme koncentrovaní hneď od úvodných minút, vytvorili sme si 10-bodový náskok už po prvej štvrtine. V druhom polčase sa nám až tak nedarilo, dovolili sme Komárnu vrátiť sa do zápasu. Mali sme si vytvoriť väčší náskok v úsekoch, keď sa nám darilo, aby sme nemuseli odrážať nápor súpera. Našťastie sme ukázali, že sme silný tím, držíme spolu a v ťažkých chvíľach vieme zapnúť na plné obrátky,“ hodnotil zápas domáci rozohrávač Milan Žiak.

Komárno v stretnutí negatívne prekvapilo iba v prvej štvrtine, kde dali len chudobných osem bodov. Zlepšená hra v druhom polčase už na rozbehnuté Košice nestačila. „Oproti štvrťfinálovej sérii s Levicami sme zaostali v našej agresivite v obrane, Košice to veľmi dobre využili. V druhom polčase sme sa síce dokázali dotiahnuť až na trojbodový rozdiel, potom sme však urobili pár zlých rozhodnutí v útoku, čo znamenalo, že Košice skórovali z dobrých pozícií. V tomto prvom zápase sme zistili, na čom musíme ešte popracovať. Séria je otvorená, verím, že bude čo najdlhšia,“ hovoril po stretnutí tréner Komárna Richard Ďuriš. 

Od Komárna sa očakávalo, že už v Košiciach svojho súpera viac potrápi, pretože v sérii s Levicami ukázalo výbornú formu. Košice totiž prešli do semifinále len s odretými ušami, keď rozhodujúci piaty zápas na vlastnej palubovke vyhrali nad Handlovou len o bod. „V sérii s Levicami sme predviedli veľmi dobrý basketbal a práve k niektorým momentom z týchto duelov sa musíme vrátiť. Bolo to postavené najmä na agresivite v obrane. Aj teraz je teda jasné, že ak chceme byť úspešní, obrana musí fungovať lepšie. Domáci zápas v stredu bude iný v tom, že nás prídu povzbudiť naši fanúšikovia, ktorí sú našim šiestym hráčom. Verím, že ich potešíme zlepšeným výkonom a dúfam, že na domácej palubovke vyhráme,“ vyslovil želanie Ďuriš.

„Obuvníci“ tak nezvíťazili nad Košicami v piatom vzájomnom stretnutí za sebou, svoju negatívnu bilanciu však môžu vylepšiť už v stredu pred domácim publikom. „Hru Komárna poznáme, vieme, že doma hrajú veľmi rýchlo. Musíme si dať pozor na rýchle protiútoky, na ľahké koše. Samozrejme skúsime vyhrať,“ prezradil Žiak recept na druhý bod v semifinálovej sérii.

Čo ukázal zápas: Košice vyhrali stretnutie výborným prvým polčasom. Mali lepšiu streľbu za dva a tri body, vypracovali si tiež o 12 trestných hodov viac ako súper. Zlepšiť však musia produkciu lavičky a nedovoliť súperovi až 24 bodov po stratených loptách.

Highlighty zo zápasu Košice – Komárno:

Foto: Peter Jesenský