• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Komárna potvrdili, že v tohtoročnom play off sú zatiaľ doma neporaziteľní. Ich silu pocítili tentoraz na vlastnej koži Košičania, ktorí v šiestom semifinálovom súboji prehrali priepastným rozdielom 41 bodov. „Obuvníci“ si po výsledku 95:54 opäť po roku zahrajú finále, nad „býkmi“ triumfovali v semifinálovej sérii 4:2 na zápasy.

Už v prvej štvrtine zahrali domáci výborne, po prvej desaťminútovke viedli 21:13, v druhej štvrtine však svojmu súperovi dovolili len osem bodov. Aj preto polčas vyhrali 48:21 a po dvadsiatich minútach bolo prakticky o mene finalistu rozhodnuté. Nič na tom nezmenil ani fakt, že od polovice druhej štvrtiny chýbal domácim pre dva nešportové fauly Wayne Langston. „Vedeli sme, že k zápasu musíme pristúpiť od začiatku na sto percent a nedovoliť Košiciam hrať svoju hru. Ak by sa dostali do mierneho vedenia, mohli by získať psychologickú výhodu, čo sme nechceli pripustiť. Od začiatku sme sa snažili robiť všetko preto, aby sme vyhrávali. Nečakali sme, že sa nám bude dariť až takýmto spôsobom, ale samozrejme nás to potešilo. Dali sme do toho všetko a vyšlo to ako to vyšlo. Nič sme nechceli podceniť. Nebolo to o tom, že sme sa videli už pred zápasom vo finále. Ľahký zápas to napriek veľkému rozdielu nebol. Ďakujeme aj fanúšikom, že vytvárajú takú skvelú atmosféru,“ hodnotil zápas domáci kapitán Roman Vido.

Košičania si určite inak predstavovali pre nich rozhodujúci zápas sezóny. Duel im absolútne nevyšiel, čím sa len potvrdilo, že víťaz základnej časti a Eurovia Slovenského pohára nemal v play off ideálnu fazónu. Už Handlová mala veľkú šancu v prvom kole vyraďovacej časti Košice vyradiť. „Prvý polčas včera rozhodol. Keď si odmyslím v hodnotení nejaké emócie, treba povedať, že Komárno hralo lepší basketbal ako my a zaslúžilo si postúpiť do finále. V porovnaní so základnou časťou sme boli v play off nervóznejší čo sa prejavovalo aj v súbojoch s Handlovou. Nezvládli sme to a musíme sa z toho poučiť,“ povedal rozohrávač Košíc Milan Žiak.

Celkové hodnotenie sezóny z pohľadu Košičanov však až také zlé byť nemusí. Oproti nováčikovskej sezóne totiž poskočil na medailovú pozíciu. „Základná časť bola úspešná, vyhrali sme Slovenský pohár. Basketbal vieme hrať, ale play off nám nevyšlo. Komárno bolo lepšie. Ja som rád, že som mohol byť v takom kvalitnom tíme s výbornými spoluhráčmi,“ dodal k hodnoteniu Žiak.

Komárno potvrdzuje už dlhé roky stabilnú formu v play off, pre tím z juhu Slovenska to bude piate finále za šesť rokov. Súperom budú hráči Interu, nad ktorými zvíťazili v minuloročnom semifinále hladko 4:0 na zápasy. Opäť sa ich séria začne v bratislavskej Hant aréne. „Sme nažhavení, máme ešte dva dni na nejakú taktickú prípravu. Na to, aby sme vyhrali titul, musíme vyhrať aspoň raz na palubovke súpera. Rovnako to bolo aj v súbojoch s Levicami a Košicami, takže vieme čo nás čaká. Treba vyhrať celkovo štyri zápasy, je pred nami ešte dlhá cesta, ale verím, že ju úspešne zvládneme,“ vyhlásil Vido.

Highlighty zo zápasu Komárno – Košice:

Foto: Karol Scholtz