• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Kto nezažil, môže ľutovať. Alebo prísť o rok. O neuveriteľnú atmosféru na basketbalovej lige sa postarali deti nielen z bratislavských škôl, ktoré prišli do Hant arény povzbudiť svoj tím namiesto vyučovania. Bratislavské derby medzi Interom a Karlovkou v rámci 20. kola Eurovia SBL sa po prehre 73:98 neskončilo pre našich chalanov úspešne, ale zápas si na dlho zapamätá každý z hráčov aj najmladších fanúšikov.

Do hľadiska prišla tisícka divákov, predovšetkým školopovinných prípravkárov, ale to, čo dokázali, bolo výnimočné: atmosféra v piatok napoludnie bola porovnateľná s bojmi o titul alebo tým, čo predvedú fankluby v mestách, kde je basketbal športom číslo jeden.

“Atmosféra na tribúne bola vynikajúca, ale s finále sa to porovnávať nedá, to je niečo výnimočné,” reagoval Andrej Kuffa, ktorý si na jar zahral o titul v drese Komárna. “Sme strašne radi, že môžeme robiť takéto akcie pre deti,” opísal.

“Bolo to super, ale aj u nás či v iných mestách je na domácich zápasoch veľmi dobrá atmosféra. Keď povzbudzovali deti, malo to samo o sebe výnimočný náboj. Dôležité bolo, že deti z prípraviek videli skutočný basketbal, pofotili sa s nami a získali podpisy,” doplnil Róbert Bečarik, ktorý do zápasu nezasiahol pre dlhodobé zranenie, ale počas zápasu bol so spoluhráčmi.

Počas zápasu nechýbali od najmladších ani milé pokriky. “Veď sú to len červy, žerú nám len nervy. Alebo sme sa smiali, že interisti sú žltí od kukurice,” priblížili dianie na tribúne Juraj Polgár, Fedor Kasana a Maťo Brezina, štvrtáci zo Základnej školy Dubová. Sú z rôznych tried, niektorým odpadla matematika a pracovné vyučovanie, ďalším telesná. “Toto je cool, šport namiesto vyučovania. Dôležité je, že môžeme pozerať basketbal." Na otázku, či majú radšej školu alebo šport, odpovedali: "Jednoznačne máme radi učenie - ale basketbalu.”

Karlovke fandili okrem vlastnej prípravky aj po dve triedy zo Základnej školy Alexandra Dubčeka na Majerníkovej, Základnej školy Pri kríži v Dúbravke, z Malokarpatského námestia v Lamači, žiaci z CVČ Dubová, Základnej školy Mudroňova, z Pankúchovej v Petržalke, súkromnej školy Felix, povzbudiť prišli študenti z Gymnázia Šamorín, Základnej školy Blatná na Ostrove a nechýbali ani základné školy zo Senca, konkrétne Tajovského a Mlynská. Prípravkari sa po zápase s hráčmi pofotili a nechýbali ani odmeny: dres s podpismi hráčov áčka Karlovky za najväčšiu účasť dostala Základná škola Alexandra Dubčeka a tlačiareň za výborné povzbudzovanie si odniesli žiaci na Tajovského ulicu do Senca.

Zdroj: mbkkarlovka.sk, Foto: Vladimír Dorňák