• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Len druhýkrát v aktuálnom ročníku stratili basketbalisti Komárna body na vlastnej palubovke. Tentoraz sa postarali o to hráči Interu Bratislava, keď si po výsledku 92:86 pripísali na svoje konto už šieste víťazstvo za sebou.

Začiatok však patril „obuvníkom“, v prvej štvrtine nasúkali úradujúcemu majstrovi až 32 bodov. Aj v ďalšom priebehu si držali vedenie na svojej strane, zlom prišiel až v záverečnej 10-minútovke. „Zápas sme mali veľmi dobre rozbehnutý, prakticky tri štvrtiny sme viedli. Poslednú časť sme však absolútne nezvládli, Interu sme dokázali dať len jedenásť bodov. Sám súper dokázal dať 22 bodov, čo vlastne rozhodlo celé stretnutie. Nie nadarmo je Inter na prvom mieste v tabuľke, je to kvalitné družstvo s kvalitnými hráčmi. Majú širšiu rotáciu, tréner Oliver Vidin to prestriedal. Myslím si, že nám už možno ku koncu aj dochádzali sily. Prekvapila nás zónová obrana Interu, v závere sme do nej hrali trochu chaoticky. Ukázalo sa, že menšie chyby a detaily rozhodli tento zápas,“ povedal k priebehu zápasu domáci pivot Lukáš Hoferica.

Inter sa pomalšie rozbiehal, na vyššie obrátky prešiel v najlepšom možnom čase. Lepšie rozložená minutáž so zmenou taktiky napokon slávila úspech v podobe dvoch bodov. „Žlto-čierni“ tak dali zabudnúť na predchádzajúce meranie síl na tejto palubovke, vtedy prehrali s Komárnom 82:89. „S výsledkom som určite spokojný, keďže sme vyhrali. V Komárne sa v tejto sezóne podarilo zvíťaziť okrem nás len Svitu. Myslím si, že každý, kto vyhrá v Komárne, tak musí byť spokojný. Podali sme lepší výkon ako v predchádzajúcom stretnutí na ich palubovke. Vtedy sme nezačali hrať od úvodu dobre, doťahovali sme sa a odrazilo sa to potom aj na výsledku. Toto stretnutie sme sa snažili zahrať ako v podstate aj prípravu na play off. Vždy, keď je veľa bodov, tak nie sú tréneri spokojní s obranou. Aj obrana môže byť dobrá, ale ťažké strely padajú. Diváci však museli byť určite spokojní. Myslím si, že Komárnu dochádzali sily a my sme viac pritvrdili v obrane. Jedenásť bodov za poslednú štvrtinu je dobrá vizitka obrany,“ prezradil svoj názor na vývoj duelu tréner Interu Oliver Vidin. 

Komárno opäť trápi menšia maródka v tíme, zatiaľ s obmedzenou minutážou hrá pivot Miše Diminič. V zápase sa k nemu pridal Miles Bowman, duel napokon nedohral ani Boban Tomič. Zranenie chorvátskeho pivota otvorilo cestu pre Lukáša Hofericu. Proti svojmu bývalému klubu sa prezentoval 17 bodmi, 8 doskokmi a dvoma ziskmi. „Bowman si nešťastne narazil koleno s Marekom Kozlíkom. Bolo to práve to koleno, na ktorom nosí ochranný kryt. Bolelo ho to, ale skúšal ešte hrať. Už to však nebolo to, čo v prvom polčase, hral so sebazaprením. Tomič si urobil necelé dve minúty pred koncom zápasu výron, mal to opuchnuté a preto ani nedohral. Mali sme drobné zranenia, Miše Diminič mal problémy s nosom a trénovať začal poriadne až medzi sviatkami. Vypadol z tréningového a zápasového rytmu, postupne sa do neho však opäť zapája. Tým pádom sa otvorila možnosť pre mňa, dostal som príležitosť a chytil som sa jej,“ uviedol svoj pohľad na vec Hoferica.

Čo ukázal zápas: Mierna lepšiu úspešnosť za dva body a z čiary trestných hodov v prospech Interu. „Žlto-čierni“ síce doskočili v zápase o päť lôpt menej, ale z priestoru pod košom vyťažili o šesť bodov viac. Nemenej dôležitý bol aj príspevok lavičky, interistická mala na svojom konte o 13 bodov viac.

Hráči zápasu: Hlavne v prvom polčase robil veľké problémy obrane súpera americký pivot Miles Bowman. Napokon aj so sebazaprením odohral viac ako 26 minút, za tento čas zaznamenal 18 bodov a 8 doskokov. U hostí vynikol skúsený Radoslav Rančík, autor 24 bodov, 7 doskokov, 3 asistencií a 2 ziskov.

Čo ďalej: Vicemajster pokračuje v náročnom programe, v sobotu cestuje do Svitu, kde sa bude snažiť odčiniť prehru z prechádzajúceho zápasu s týmto súperom. Inter zabojuje o siedme víťazstvo za sebou doma, na svojej palubovke privítajú Handlovú.

Highlighty zo zápasu Komárno – Inter:

Foto: Karol Scholtz