• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalistom Interu Bratislava sa po 27. kole Eurovia SBL podarilo navýšiť náskok na čele tabuľky, zverenci trénera Olivera Vidina zvládli aj bez zraneného Michala Baťku súboj s Levickými Patriotmi, ktorých zdolali doma 75:65.

Duel prvého tímu s tretím celkom tabuľky bol ladený skôr defenzívne, žiaden z tímov si nedokázal urobiť výraznejší náskok v prvom polčase. „Žlto-čierni“ mali lepší vstup, ale hostia dokázali často odpovedať rovnakou mincou. „Všetci sme očakávali, že to bude ťažký zápas. Levice sú veľmi dobrým tímom, čo dokazujú celú sezónu. Potrápili sme sa, ale myslím si, že na konci rozhodla dobrá obrana. Nedostali sme mnoho bodov. Musíme sa tešiť z víťazstva,“ vyjadril sa k výhre rozohrávač Interu Goran Bulatovič.

Až do tretej minúty tretej štvrtiny to bola vyrovnaná partia, potom za stavu 42:44 prišla 15-bodová šnúra Interu, ktorá sa napokon ukázala ako rozhodujúca. Domáci sa totiž dostali do hernej pohody, podčiarklo ju aj dvojciferné vedenie - 57:44. Patrioti v týchto chvíľach nepremieňali ani ľahké strely a vyzeralo to tak, že je už po zápase. „Podľa mňa bola táto šnúra rozhodujúca. Bol to vyrovnaný zápas, potom sme trochu pridali v obrane a v tom sa zlomil zápas. Keď sme prišli k tej bodovej šnúre, tak sme sa uvoľnili. Začalo nám padať a aj lopta išla tak, ako sme chceli,“ prezradil „Buli“.

Svoj pohľad na tieto momenty poskytol aj dirigent levickej hry Šimon Krajčovič: „V prvom polčase sme zbytočne nechybovali. Myslím si, že sme dobre bránili. Druhý polčas sme dobre začali, ale potom sme chybovali, nedali sme jednoduché koše. Na druhej strane, dostali sme body po ťažkých strelách, ale aj našimi chybami sme nechali súpera odskočiť. Inter si to už podržal. Asi to pramenilo z našich chýb, nám to nepadalo. Urobili si šnúru, ktorú bolo potom ťažké už dobiehať.“

Hostia však nezabalili stretnutie, v poslednej 10-minútovke ešte stiahli na rozdiel šiestich bodov, ale k obratu už neprišlo. „V závere sme to stiahli, ale súper to potom trojkou upokojil. Dalo sa vyhrať, žiaľ, ideme ďalej,“ dodal Krajčovič. Inter nepripustil ďalšie zaváhanie pred svojim publikom, Levice napokon zdolali aj tretíkrát v aktuálnom ročníku.

Rovnako tri zápasy za sebou už zverenci trénera Olivera Vidina neprehrali a vzhľadom na prehru Košíc v Komárne si poistili prvé miesto v tabuľke. „Zariskovali a postavili sa do zóny, ktorú hrajú oni veľmi dobre. Niekoľko útokov sme hrali zbrklo. Máme však skúsených hráčov, ktorí to dokázali v závere uhrať. Ešte asi viac ako dôležité ako výhra bolo to, že sa vrátil Rado Rančík a Aleksandar Vlahovič. Je pred nami záverečná štvrtina základnej časti, po ktorej chceme zostať na čele,“ uzavrel hodnotenie zápasu Bulatovič.

Čo ukázal zápas: Oveľa lepšia úspešnosť streľby domácich za dva body a z čiary trestných hodov. Inter dominoval aj vo väčšine ďalších ukazovateľov, čím len podčiarkol svoj triumf nad Levicami.

Hráči zápasu: Vysoký útočný i defenzívny štandard predviedol Nemanja Barač. Hráč Interu sa v zápase prezentoval 15 bodmi, 5 doskokmi, 4 asistenciami a 4 ziskmi. V levickom drese sa v najlepšom svetle ukázal Tanel Kurbas, autor 17 bodmi a 3 ziskmi.

Čo ďalej: „Žlto-čierni“ budú hrať aj v sobotu doma, tentoraz k ním pricestuje vo forme hrajúca Prievidza. Levice čaká opäť zápas vonku, vo Svite ich však nič ľahké nečaká.

Videoreport zo zápasu Inter – Levice:

Foto: Vladimír Dorňák