• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bol to potenciálny súboj vo štvrťfinále play off. Karlovka má totiž istotu siedmeho miesta po základnej časti, Levice bojujú v jej závere o druhú pozíciu. Aj tentoraz vyznelo stretnutie jasne v prospech Patriotov, z hlavného mesta odchádzali s víťazstvom 95:69.

Bratislavský celok však vzdoroval takmer po väčšinu zápasu, ofenzívne ladeným a rýchlym basketbalom slávil úspech. „Myslím si, že tri a pol štvrtiny to bol náš najlepší zápas proti Leviciam. Vždy je však úsek, kedy nám ujdú. Tentoraz to bolo na konci štvrtej štvrtiny. Neviem, či sme odišli kondične, ale Levice prečítali našu obranu. Vedeli to využiť, tým pádom, dávali kôs za košom,“ začal s hodnotením zápasu krídelník Karlovky Andrej Kuffa.

Leviciam vychádzali ľahké kombinačné akcie, ku ktorým sa pridala fenomenálna úspešnosť streľby za tri body. Už po prvej štvrtine viedli o dvanásť bodov, do polčasovej prestávke sa ich náskok navýšil ešte o bod naviac. „Je to pre nás dôležité víťazstvo, hlavne na palubovke súpera. V sobotu nás už čaká náročný duel v Prievidzi. Musíme zostať sústredení, aby sme aj v sobotu uspeli. Pri každom stretnutí je začiatok trochu nervózny, aby sa hráč chytil. Keď sa to už podarí, tak sa snažím hrať svoju hru. Všetok kredit však ide mojim spoluhráčom, snažia sa mi pomôcť, keď sa mi napríklad nedarí. To isté robím aj ja pre nich. Hráme už dlhšiu dobu pokope, rozumieme si. Tréner odvádza výbornú robotu pri príprave na každý zápas,“ zamyslel sa po výhre najlepší strelec Patriotov Garrick Sims.

Karlovka mala v stretnutí úseky, kedy dokázala sťahovať z dvojciferného manka. Lenže tie trvali krátko, Levice totiž vždy dokázali odpovedať ráznym spôsobom. Aj preto mali hostia v podstate zápas pod kontrolou. „Potom sme sa vrátili aj na rozdiel ôsmich bodov, nebolo to úplne márne. Na konci Levice ukázali, že sú jeden z favoritov ligy a ukázali svoju efektivitu. Na každom poste majú dvoch kvalitných hráčov, o tom sa netreba baviť. Vedia si rozdeliť minúty a sú potom aj na konci svieži,“ uviedol Kuffa.

V poslednej štvrtine sa už ukázala aj hráčska kvalita a tiež šírka súpisky. Zatiaľ čo Karlovke došli sily, tak Levice aj napriek nabitému programu, vyzeralo aj naďalej sviežo. To je jedna z devíz, ktorou disponuje tréner Patriotov Teo Hojč. „Celú sezónu to je také, že každý dostáva približne rovnaký počet minút. Vďaka tomu máme dostatok energie. Každý v lige je už unavený, ale my máme dobrú regeneráciu,“ vyhlásil Sims.

Karlovka to v tejto sezóne na Levice nevie, vždy totiž prehrali vyšším ako 23-bodovým rozdielom. „Vždy je tlak na výsledky. Levice sú našim potenciálnym súperom v play off. Nemyslím si, že sme ukázali v moc dobrom svetle,“ dodal Kuffa na záver.

Čo ukázal zápas: Ako sme už naznačili, Levice pálili z trojbodovej vzdialenosti s fenomenálnou úspešnosťou. Z 15 pokusov si našlo cestu do koša až dvanásť, čo predstavuje 80-percentnú úspešnosť. Okrem toho boli jasne lepší aj vo väčšine ďalších ukazovateľov, čo sa napokon prejavilo aj na konečnom výsledku stretnutia.

Hráči zápasu: Za domácich mal najlepšie čísla Dávid Abrhám, autor 19 bodov, dvoch doskočených lôpt a troch asistencií. U hostí vyniklo viacero výkonov, ale najviac vyčnieval Garrick Sims. Pivot Levíc sa v zápase prezentoval 22 bodmi, 8 doskokmi a dvoma asistenciami.

Čo ďalej: „Vysokoškolákov“ čaká cesta do Handlovej, kde budú chcieť potvrdiť výbornú bilanciu proti tabuľkovo horšie postaveným tímom. Na Levice čaká možno najdôležitejší súboj základnej časti – priama bitka s Prievidzou o tretie, respektíve druhé miesto.

Highlighty zo zápasu Karlovka – Levice:

Foto: Martin Šopinec