• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Tradičné príslovie môj dom, môj hrad platí v štvrťfinálovej sérii medzi KB Košice a Iskrou Svit do bodky. Štyri zápasy, štyri víťazstvá domácich tímov. „Býci“ tak nastúpia opäť po roku na rozhodujúci zápas už v prvom kole, no „medvede“ veria, že v správnom momente túto sériu zlomia na svoju stranu.

Pred štvrtým duelom v sérii bol väčší tlak na hráčov Iskry, v sérii totiž prehrávali 1:2 na zápasy, prípadné zaváhanie by tak znamenalo predčasný koniec sezóny. Lenže z Iskra arény odchádzali už tretíkrát za sebou s prehrou Košičania. „Sme veľmi spokojní, že sme tento zápas zvládli. Užili sme si ho na maximum. Bolo to výborné stretnutie s neskutočnou energiou, navyše sa hralo v zaplnenej Iskra aréne a v super atmosfére. Pre takéto zápasy sa robí basketbal,“ neskrýval nadšenie po víťazstve tréner Svitu Michal Madzin.

Plná Iskra aréna videla podľa očakávania dramatický duel, ktorý sa hlavne v prvom polčase vyvíjal lepšie pre hosťujúcich basketbalistov. K výraznejšiemu trháku však neprišlo, najviac totiž viedli Košičania o osem bodov. Obrat prišiel po prestávke, „býci“ sa v tejto fáze dostali do vedenia už len na krátky moment. Viacerí hráči Svitu zabrali v správnej chvíli, svedčí o tom 21 bodov Pavla Lošonského, o bod menej zaznamenal MVP základnej Saša Avramovič a so 16 bodmi pomohol A. J. Walton.

„Myslím si, že rozhodla tretia štvrtina a tiež to, že sme zvládli vyrovnanú koncovku. Hlavne, počas celého zápasu sme bojovali zo všetkých síl. Jedna vec je, že nám zabrali viacerí hráči strelecky, no dôležitú rolu má u nás každý hráč. Ak to do seba zapadne ako jeden celok, tak si myslím, že každý z nás to cíti a hrá sa mu dobre,“ zamyslel sa kormidelník Iskry.

Zatiaľ čo pred rokom sa dobré výsledky „podtatrancov“ zo základnej časti nepretavili do výkonov v play off, tak v aktuálnom ročníku žije aj naďalej šanca na prienik medzi najlepšiu štvorku. O všetkom rozhodne rozhodujúci piaty zápas, ktorý je na programe už vo štvrtok. „Medzi zápasmi zostal jeden deň na regeneráciu aj prípravu. Rozhodne fyzické a mentálne rozpoloženie v danom zápase,“ myslí si Madzin. Výhodou pre jeho zverencov môže byť aj fakt, že v porovnaní s Košicami nie je na nich až taký tlak. „Môže to tak vyzerať, ale dôležité bude, ako to bude na ihrisku,“ dodal na záver tréner Svitu.

Foto: Daniel Faix