• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Bol to skôr boj obrán, ako útokov. Svedčí o tom aj záverečné skóre 68:57. To vyznelo napokon lepšie pre Levických Patriotov, po zlepšenom výkone v druhom polčase udržali domácu neporaziteľnosť aj proti hráčom Handlovej.

Ani jeden tím neprekonal v zápase 40-percentnú hranicu úspešnosti z streľby z poľa, aj táto štatistika jasne dokumentuje, že to bol pravý boj o každú loptu, každý boj. „Dobré víťazstvo pre nás, ktoré nás opäť nasmerovalo správnym smerom. Myslím si, že tento zápas bol pre nás nesmierne dôležitý, aby sme ho vyhrali. Stále je ešte len začiatok sezóny, musíme na mnohých veciach popracovať. Začali sme nevýrazne, chýbala nám taká energia, ktorou sa bežne prezentujeme. Keď hráme doma, tak chceme hrať s veľkou energiou. To sa nám v tomto zápase nepodarilo, len v určitých úsekoch stretnutia,“ začal pozápasové hodnotenie rozohrávač Levíc Lawrence Alexander.

Kým prvá štvrtina vyznela lepšie pre jeho spoluhráčov, tak v druhej časti zavelil k obratu súper. Ten sa presadzoval hlavne tvrdšou obranou, na ktorú často úradujúci majster nemal recept. „Bol to vyrovnaný zápas od začiatku do konca. V prvom rade, nemohli sme Leviciam dovoliť, aby nám odskočili hneď v úvode. To sa nám darilo, v istých chvíľach sme boli dokonca vo vedení. Žiaľbohu, zopakovalo sa to, čo aj v prvom vzájomnom zápase. Ťažko zahrať do skvelej obrany, akú majú Levice. Ťažko sme sa presadzovali, napokon z toho totiž bola prehra o jedenásť bodov, čo nás mrzí. Vieme hrať aj dobrý basketbal, ale zatiaľ sa nám to darí len v určitých chvíľkach a sú pasáže, kedy sa nevieme presadiť ani v útoku, ani v obrane. To nás potom stojí výhru,“ zamyslel sa pivot MBK Lukáš Hoferica.

Polčasová prestávka prospela viac domácim, v druhom polčase totiž zvrátili opäť stretnutie na svoju stranu, hlavne v tretej časti pustili Handlovú len k deviatim bodom. „Trochu nás to vyviedlo z rytmu, že súper hral tvrdo. Nám však chýbala energia, v obrane to nebolo ono v niektorých momentoch, hlavne však v ofenzíve. Cez prestávku sme hovorili o veciach, ktoré musíme na našej hre zlepšiť. Mohli sme byť viac agresívnejší, v útoku sme až priveľmi skoro strieľali. Poučili sme sa a hneď sa to prejavilo na našej hre. Zvýšila sa naša energia, v defenzíve sme dokázali zastaviť súpera,“ uviedol Alexander.

 

Hostia sa neustále držali na dostrel, v 24. minúte ešte viedli, pred poslednou štvrtinou prehrávali len o päť bodov (42:47) a ešte necelé štyri minúty pred koncom bolo ich manko dokonca o bod menšie. Lenže prišli zbytočné strety, ktoré súper nekompromisne trestal a uľahčil tak Leviciam cestu za natiahnutím domácej neporaziteľnosti v aktuálnom ročníku. „To, čo nedali v prvom polčase, tak dali v druhom. To je vždy tak, otočí sa to vždy. Za žiadnych okolností netreba skladať zbrane, stále treba hrať celých 40 minút, aby bol zápas víťazný,“ povedal Hoferica.

Kolónka víťazstiev a prehier by na strane Handlovej mohla byť pokojne oveľa lepšia, tím trénera Petra Tordu však trápia „hluché chvíľky“, po ktorých sa im už len ťažko obracia duel na ich stranu. „Stáva sa to, mrzí nás to. Musíme to napraviť, keď niekto spraví nejakú chybu, tak ju treba napraviť okamžite, pretože ten zápas sa potom môže stratiť. Nemôžeme dovoliť, aby klesla morálka. Musíme bojovať vždy naplno, vyvarovať sa drobných chýb a vždy hrať na sto percent. Nemusí sa vždy podariť vyhrať, ale hlavné je, aby si odviedol stopercentnú prácu,“ zakončil pozápasové hodnotenie skúsený pivot.

Highlighty zo zápasu Levice – Handlová:

Foto: Lukáš Droppan