• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Mala to byť pekná koncovka dvanásteho kola SBL, v tradičnom derby a v repríze minulosezónneho semifinále sa stretli Levickí Patrioti a Komárno. Zápas však nepriniesol žiadnu výraznejšiu drámu, k víťazstvu 93:65 totiž dokráčal úradujúci majster až prekvapivo hladko.

„Obuvníci“ vycestovali k svojmu tradičnému rivalovi bez trénera Miljana Čuroviča, ktorý neočakávane chýbal na zápase z osobných dôvodov. Taktovku tak prebral asistent trénera Jozef Paulik a zranený rozohrávač Nenad Miloševič. Ani oni však nevedeli nájsť víťazný recept. Patrioti totiž nabehli na súpera s veľkou energiou a ani na malý moment nepripustili koniec domácej neporaziteľnosti. „Nebolo ľahké preniesť sa cez túto situáciu. Tréner nás totiž vedie, v správnom momente vie zareagovať. Ohliadnuc od toho, či by tu bol alebo nie, urobili sme priveľké množstvo chýb, aby sme mohli pomýšľať na víťazstvo. Hrali lepšie počas celého priebehu stretnutia. Urobili sme mnoho chýb v obrane, to bolo asi kľúčové. Chýbal nám tiež tréner, čo nás trochu vyviedlo z miery, ale to nie je ospravedlnenie. My musíme totiž hrať rovnako, čo sme v tomto zápase rozhodne nehrali,“ začal pozápasové hodnotenie rozohrávač Komárna Liam O'Reilly.

Levice nastúpili prvýkrát v sezóne v kompletnom zložení, po ťažkých týždňoch sa tak veci dávajú konečne do poriadku. Tréner Teo Hojč má k dispozícii viac hráčov do rotácie, čo sa preukázalo aj v stretnutí s Komárnom. Jeho zverenci totiž nemali žiaden výraznejší výpadok, hrali koncentrovane a takmer neustále mali priebeh na palubovke pod kontrolou. „Konečne sa dostáva zdravotný stav tímu do poriadku. Ak zostaneme zdraví, tak dokážeme veľké veci. Bol to veľmi dobrý zápas z našej strany, hrali sme fyzicky, dobre sme zastavovali súpera a vyhrali sme podkošovú bitku. Toto nám tréner hovoril celý čas, aby sme získavali doskoky a z nich išli do rýchlych protiútokov. U nás bolo väčšie nasadenie, tréner od nás vyžadoval, aby sme boli agresívnejší. Tento plán nám vyšiel, hrali sme dobre, premieňali sme strely a výsledok sa dostavil. Vždy je dobré mať dobrý štart, aby sme pracovali na získavaní momenta. Kouč nám vraví, aby sme o toto neprichádzali, pretože inak sa dá stratiť zápas. To sme teraz dodržali,“ uviedol pivot Levíc Steven Davis.

 

Kým ešte do polčasu sa Komárno ako-tak držalo, tak po prestávke urobili Levice rozhodujúci krok. Svoj náskok dostali cez 20-bodovú hranicu a bez väčších problémov eliminovali silné stránky súpera. Na komárňanskej strane už vidieť Čurovičov rukopis, v zápase premenili až 12 trojkových pokusov, ale za dva body mali len 37-percentnú úspešnosť. „Všetko sa to odvíja od toho, že na to máme trénera. Snaží sa zapojiť lavičku, proste všetkých. My sme sem prišli jednoducho nekoncentrovaní. Myslím si, že to bol jeden z našich najhorších zápasov v tejto sezóne, z hľadiska obrany to bolo hlavne zlé. Musíme mnohé veci napraviť,“ zamyslel sa O'Reilly.

Diváci si tak užili viaceré pekné momenty a jednoznačné víťazstvo, ktoré znamenalo udržanie domácej neporaziteľnosti. Levický kouč okrem toho mohol odbremeniť kľúčových hráčov, v závere dostali priestor totiž aj viacerí mladíci na súpiske. „Je potešujúce, keď mladíci dostanú priestor na niekoľko minút. Tvrdo pracujú na sebe, pomáhajú zlepšiť sa. Som šťastný z toho, keď môžu vybehnúť na palubovku a ukázať, že môžu tiež hrať,“ zakončil hodnotenie zápasu Davis.

Highlighty zo zápasu Levice – Komárno:

Foto: Lukáš Droppan