• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Maródka MBK Rieker COM-Therm Komárno nemá konca, preto vedenie klubu zareagovalo angažovaním Vladimira Djordjeviča. Ten sa vo veľkom štýle prezentoval pri svojej premiére medzi „obuvníkmi“, proti Iskre Svit sa podarilo aj s jeho pomocou ukončiť čakanie na víťazstvo. To sa však nerodilo ľahko, svedčí o tom výsledok 89:86 po predĺžení.

Djordjevičova premiéra na juhu Slovenska bola parádna, s 21 bodmi bol najlepším strelcom Komárna, k tomu pridal 9 doskokov a 3 asistencie. Jeho spoluhráči však museli zachraňovať dva body ešte v riadnom hracom čase. Tri minúty pred koncom pri tom viedli 81:72, ale 37 sekúnd pred koncom upravoval navrátilec Johnson na 81:82. Carr sa ale dopustil v koncovke nešportového faulu, no Miloševič dal iba jeden trestný hod a ďalšie domáce strely si už cestu do koša nenašli. O víťazovi sa tak muselo rozhodnúť v predĺžení.

„Djordjevič mal obrovský dopad na našu hru. Na pozícii rozohrávača sme totiž citeľne oslabení, ale s jeho príchodom prišlo perfektné vedenie v útoku. Stretnutie bolo pre nás skvelým testom, chýbali nám totiž stále nejakí hráči, ale bojovali sme a vyšli sme z toho súboja víťazne,“ vyjadril sa k zápasu krídelník Komárna Deondre Ray.

Svit pricestoval bez Stanislava Baldovského, trénerovi Rudolfovi Jugovi však bol už k dispozícii Isaiah Johnson. „Podtatranci“ ťahali po väčšinu duelu za kratší koniec, ale v koncovke mali na dosah obrat s víťazným koncom.

11

„Chcem na úvod pochváliť Komárno, odohrali dobrý zápas a vzišli z neho víťazne. Počas stretnutia a predĺženia sme im umožnili priveľké množstvo bodov z druhých šancí, keď získavali útočné doskoky, respektíve využívali naše straty. V posledných minútach riadneho hracieho času sme hrali výbornú a kolektívnu obranu, z ktorej sme prechádzali do útoku a to nám umožnilo návrat do zápasu. Návrat Isaiaha na palubovku mal obrovský dopad pre našu hru, pretože vieme, čo prináša našej hre - líderstvo, obranu a útok. Bol to však jeho prvý zápas po návrate, ešte sa len dostáva do svojho rytmu. 'Baldy' na druhej strane má skúsenosti a tiež líderstvo, jeho absencia na palubovke bola citeľná,“ uviedol hosťujúci Jalen Nesbitt.

Predĺženie už bolo tradičným kto z koho. Komárno si už v nadstavenom čase nenechalo ujsť víťazstvo, keď po celý čas viedlo. Ustáli aj tlak Svitu, ktorý mal opäť možnosti dostať vedenie na svoju stranu.

29

„Verili sme v náš zápasový plán, nik sa nesnažil byť hrdinom. Hrali sme kolektívne a verili sme jeden druhému. Toto víťazstvo ukazuje, že môžeme hrať proti komukoľvek v lige. Treba však zostať v kolektívnom poňatí hry, bez ohľadu na okolnosti.Výhra nám dodá potrebné sebavedomie. Chýba nám totiž veľa kľúčových hráčov, keď sa však všetci vrátia, tak budeme oveľa lepším tímom,“ vyhlásil Ray.

Iskra tak stále čaká na prvú výhru vonku, no doma je zatiaľ stopercentná. O to viac môže mrzieť fakt, že na juhu Slovensku boli veľmi blízko k zisku dvoch bodov. „Kľúčovým faktorom v predĺžení boli body po druhých šanciach a tiež ľahké koše, ktoré dávali vtedy, keď to bolo treba,“ uzatvoril Nesbitt hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Komárno - Svit:

Foto: Karol Scholtz