• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Bol to výnimočný týždeň v podaní Lučenca, najskôr si ukradol triumf z palubovky Prievidze, aby pred vypredaným hľadiskom dokázali zdolať v sobotu večer aj úradujúceho majstra. Interu Bratislava pripravil po výsledku 87:73 len druhú prehru v sezóne a zároveň prvú stratu bodov vonku.

„Novohradčania“ sa vysporiadali aj s opätovnou absenciou Jaroslava Musila, v konfrontácii All-Star trénerov sa podarilo koučovi BKM Petrovi Jankovičovi zase raz ušiť víťaznú taktiku. Tá priniesla želaný efekt hlavne v druhom polčase, keď 16 bodmi v rade dostali svoje vedenie na hranicu 20 bodov. Lučenčania v koncovke diktovali tempo hry a zaslúžene dokráčali k ďalšej cennej výhre.

„Ja som veľmi spokojný s tým, ako sme zvládli tento zápas. Hrali sme zodpovedne aj v obrane, aj v útoku, nepúšťali sme sa do nejakých veľkých vecí. Bol to výkon založený na kolektívnom poňatí. V druhom polčase sme začali navyšovať náskok, čo nás posilnilo. Povedali sme si, že nad Interom nemôžeme hneď vyhrávať o 10-15 bodov. Potrebovali sme byť trpezliví a čakať na svoju šancu. V momente, keď sa zápas lámal, sme trafili nejaké trojky. Veľmi nám pohli aj hráči z lavičky, ktorí výborne zapadli do zápasu,“ povedal k zápasu Jankovič.

Na lídra tabuľky doľahlo s veľkou pravdepodobnosťou sklamanie z neúspechu v Európskom pohári FIBA, keď v kľúčovom stretnutí prehrali doma s Leidenom. K tomu sa pridali aj absencie, Inter pricestoval do Lučenca bez dvojice Wes Alcegaire a Marek Kozlík, počas zápasu sa navyše zranil Goran Bulatovič.

11 

„Príčin prehry bolo viac. Jednou z nich bola naša úzka rotácia, ďalšou mierne sklamanie po vypadnutí z Európskeho pohára FIBA a v neposlednom rade výborná hra Lučenca. My sme nemali energiu ani atletickú silu. To bol rozdiel medzi domácim tímom a nami. Cítili sme aj nejaké horšie mentálne nastavenie tímu po prehre s Leidenom. Vieme, že máme pred sebou veľa práce.“ hodnotil tréner hostí.

Lučenec je jasnou šťukou aktuálneho ročníka Slovenskej basketbalovej ligy. Vedenie klubu odviedlo počas leta obrovský kus roboty, s novým trénerom a výrazne obmeneným družstvom sú aktuálne na vynikajúcom druhom mieste, pred nimi je už iba ich sobotňajší súper, ktorého dokázali zdolať.

 2

„Pred sezónou som išiel do Lučenca s malou dušičkou. Nevedel som presne, čo ma čaká. Nastavilo ma to tak, že som sa do prípravy tímu vrhol ešte s väčším nasadením ako v predchádzajúcich pôsobiskách. Snažím sa chlapcom dať maximum, čo viem. Teraz je to samozrejme príjemný pocit, ale hodnotiť sa bude na konci sezóny. Určite som si nemyslel, že v takejto sérii vyhráme nad Interom, Prievidzou a Levicami. Treba bojovať ďalej, vybudovali sme si veľké meno. Zápasy budú pre nás stále ťažšie, lebo súperi sa budú na nás viac pripravovať,“ dodal Jankovič.

Pre Inter sa už najbližšiu stredu skončí účinkovanie v Európskom pohári FIBA, v dueli s portugalskom Benficou Lisabon im už pôjde len o zlepšenie zápasovej bilancie. „Žlto-čierni“ sa však musia rýchle preorientovať na domácu súťaž, keďže ich konkurenti sa postupne približujú.

4 

„Určite sme to mali v hlavách, nie je ľahké sa hneď preorientovať na ligu. Nevedeli sme sa dobre skoncentrovať, nemali sme ani fyzické sily, ani možnosť širšej lavičky. Zdravotne sme na tom v tejto sezóne veľmi zle. Chýbajú nám pivoti Fusek a Čekovský, Browning má problémy s ramenom, zranili sa Alcegaire a Bulatovič, Kozlík je chorý. Nič sa nedá robiť, treba to brať tak, ako to je. Musíme mužstvo zdvihnúť fyzicky i mentálne,“ uzavrel Naglič.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Inter:

Foto: Igor Cibula, Jozef Mikuš