• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Dramatické zápasy, prvé víťazstvá a prehry, premiérové predĺženie. V treťom kole Eurovia Slovenskej Basketbalovej Ligy bolo opäť na čo pozerať. Kto nás svojim výkonom zaujal najviac?

Osobnosť kola

Kolo bohaté na individuálne výkony, ale jeden vytŕčal veľkou mierou nad všetkými. Ani v tomto kole neostane neopomenutý Rado Rančík. V súboji dvoch tímov, ktoré sa predstavia v basketbalovej Európe ukázal svoju hodnotu pre Inter. Proti majstrovi zaznamenal 37 bodov, 11 doskokov, 5 asistencií a 2 zisky, čím vystúpala hodnota jeho efektivity na číslo 40. Ide o najlepší výkon v doterajšom priebehu ročníka, podčiarknutý víťaztvom žlto-čiernych nad majstrom. Z prvého víťazstva sa tešili pod Tatrami, Svit porazil Nitru po obrate v druhom polčase a svoj podiel mal na tom aj krídelník Rilwan Bakare. O jeden doskok mu ušlo "double-double", ale i tak je jeho 19 bodov, 9 doskokov a 4 zisky veľmi kvalitným individuálnym výkonom. Zabudnúť na prehru sa podarilo najlepším možným spôsobom Levičanom, ktorí pripravili prvú porážku nováčikovi z Košíc. V tomto stretnutí sa preukázali kvality skúseného Miloša Markoviča, ktorý prispel k cennej výhre 12 bodmi, 12 doskokmi, 4 asistenciami, 5 ziskmi a 2 blokmi.

 

Slovenský hráč kola

Na Spiš sa vrátil po ročnej odmlke s cieľom pomôcť mladému, neskúsenému tímu. Skúsenosti Vlada Hovaňáka sa ukázali zatiaľ v každom jednom zápase, bohužiaľ však zatiaľ bez víťazného pocitu. O to viac vyzdvihujeme jeho výkon proti Karlovke, kde k víťazstvu chýbal už len povestný posledný krok. Hovaňák si pripísal na svoje konto 29 bodov, 5 doskokov, 3 asistencie. Z tohto zápasu sme vybrali ešte jedno meno, na strane víťazného celku zaujal Lukáš Hoferica. Po slabších výkonoch v príprave sa pivot Karlovky rozbieha do správnych otáčok, v druhom zápase sezóny zaznamenal 14 bodov, 11 doskokov a 3 asistencie. Tretím do partie v tejto kategórii je reprezentačný rozohrávač Milan Žiak, s 27 bodmi najlepší strelec zápasu Levice - Košice. Milan pridal k svojmu bodovému kontu ešte 2 doskoky, 4 asistencie a 3 zisky.

 

Šiesty hráč kola

Šiestym hráčom tohto kola sa stal Marek Kozlík. "Kozel" sa prezentoval proti Interu takmer neomylnou muškou, ale ani jeho 21 bodov, 5 doskokov, 3 asistencie nepomohli v konečnom meraní na zisk dvoch bodov. V pozitívnom duchu sa prezentovala vo Svite jedna z čerstvých posíl Iskry, rozohrávač Ivan Mikulič. Na víťazstve nad Nitrou sa podieľal 11 bodmi, 8 doskokmi a 6 asistenciami. Ako tretieho sme vybrali Daniela Lenárta zo Spišskej Novej Vsi, autora 12 bodov, 8 doskokov, 2 asistencií a 3 ziskov.

 

Strelec kola

Viacerí strelci v tomto kole vyvádzali, ale najviac sa darilo Radovi Rančíkovi s 37 bodmi v zápase s Komárnom. 30-bodovú hranicu atakoval Hovaňák (29 bodov) v zápase s Karlovke, Žiak proti Košiciam (27 bodov), ale aj komárňanský Isiah Umipig (26 bodov).

 

Najlepšia päťka kola

V doterajšom priebehu sezóny bola voľba najlepšej päťky kola najťažšia. My sme sa však rozhodli pre Vlada Hovaňáka zo Spišskej Novej Vsi, ktorému by vypomáhali na krídle komárňanský Marek Kozlík a Rilwan Bakare zo Svitu a pod košom by úradovala dvojica Radoslav Rančík a Miloš Markovič.

 

Foto: Vladimír Dorňák