• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Prievidze už dlhú dobu nevedia nájsť recept na to, aby zdolali svojho rivala Inter Bratislava. Nepodarilo sa im to ani v 19. vzájomnom meraní síl po sebe, úradujúci majster zvíťazil v defenzívne ladenom zápase 65:52. Úspešný návrat do zostavy „žlto-čiernych“ zaznamenal reprezentačný pivot Michael Fusek.

Dohrávka 13. kola Slovenskej basketbalovej ligy sa hrala v netradičnom čase a hodine, čo sa samozrejme prejavilo aj na palubovke. Diváci sa totiž streleckých hodov nedočkali, viac prevládali obrany, respektíve horšia úspešnosť streľby. Na oboch stranách boli navyše badateľné citeľné absencie, hru Interu nemohol viesť z postu rozohrávača Goran Bulatovič, Prievidzi evidentne chýbal pod košom skúsený Nenad Delič.

„Určite pozitívum, že sme vyhrali posledný zápas pred Vianocami a poistili sme si prvé miesto v tabuľke. Myslím si, že aj z pohľadu Slovenského pohára bude lepšie, keďže Prievidza bude hrať v Žiline a v podstate v tomto stretnutí sa bude rozhodovať o tom, proti komu budeme hrať v semifinále. Som toho názoru, že zápas sme vyhrali v prvej polovici v obrane. V druhej polovici sme trošku upustili a museli to doťahovať,“ vyjadril sa k stretnutiu pivot Interu Michael Fusek.

Jeho spoluhráči sa museli v prvej štvrtine mierne doťahovať na svojho rivala, ale postupom času prebrali taktovku duelu do svojich rúk. Úspešne dokázali vypojiť z hry napríklad skúseného playmakera Zlatka Jovanoviča, respektíve reprezentačného krídelníka Adama Antoniho.

IMG 2945

„Ťažký a fyzický zápas. Mali sme priveľa hluchých momentov, kedy sme nehrali dobre v obrane a nepremieňali sme svoje šance v útoku. Po tomto si vypracoval súper svoj rozdiel. Keď sme zlepšili našu hru, tak už bolo neskoro, pretože rozdiel bol už veľký. Najväčším problémom bolo podľa mňa, že sme si vypracovali niekoľko dobrých šancí, ale nepremenili sme ich,“ zamyslel sa pivot Prievidze Nikola Gačeša.

„Žlto-čierni“ v jednej chvíli viedli aj o 19 bodov, no potom vlastnou nekoncentrovanosťou vrátili Prievidzu do zápasu. Tá v jednej chvíli stiahla manko len na 5-bodový rozdiel, ale v kľúčových okamihoch nepremenila svoje pokusy. Skúsenejší a ostrieľanejší súper toho využil a napokon bez väčších problémov dokráčal k šiestej výhre v rade.

„Mali sme svoje šance na víťazstvo, ale na začiatku druhého polčasu sme pustili Inter takmer k 20-bodovému náskoku. Vrátili sme sa, ukázali sme dobrý charakter, ale potom rozhodovali dve - tri strely. Keď ich nedáte, tak zápas je v podstate vybavený,“ vyhlásil Gačeša.

IMG 2306

Oba celky zaostali za svojimi bežnými číslami, hlavne pre Inter je malým výkričníkom fakt, že takmer dovolil premrhať 20-bodový náskok. „Myslím si, že musíme lepšie organizovať hru a nerobiť prchké rozhodnutia v útoku. Treba brať dobré strely, od toho sa potom odvíja zápas. Dali sme aj menej bodov, všetko sme to potom museli doháňať v obrane. Musíme hrať konzistentnejšie počas celého zápasu, nie päť minút hrať, potom päť minút vypustiť. Keď si to porovnám s predchádzajúcou sezónou, tak ak hráme naplno, tak ten zápas vyzerá úplne inak,“ prezradil Fusek.

Reprezentant Slovenska sa po viac ako trojmesačnej pauze, zavinenej zranením v stretnutí so švajčiarskym Fribourgom, vrátil na palubovky. Za niečo vyše 10 minút zaznamenal 4 body, 1 asistenciu a 1 blok. „Bol to dobrý pocit, no zároveň som bol nervózny. Nevedel som, čo od toho čakať, predsa len, tri mesiace som nebol na ihrisku a sedel iba na lavičke. Hneď prvých desať minút bolo takých, že som sa aj trochu triasol, ale potom to už odišlo a bolo to v pohode,“ zakončil pivot Interu hodnotenie duelu.

Highlighty zo zápasu Inter - Prievidza:

Foto: Vladimír Dorňák