Print
Category: Návraty k zápasom

Televízny ťahák medzi prvým Interom Bratislava a druhým Lučencom sa zmenil na jednoznačnú záležitosť úradujúceho majstra. „Žlto-čierni“ predviedli totiž najlepší výkon v sezóne, Lučenec nepustili vôbec ku svojej hre a výsledkom bol triumf o 32 bodov - 93:61.

O mnoho už vypovedala úvodná štvrtina, v ktorej sa dostali hostia k prvým bodom z hry až v siedmej minúte. Inter vybehol s obrovskou energiou na oboch stranách palubovky, navyše sa k tomu pridalo takmer dokonalé plnenie taktických pokynov. Lučenec s tým dokázal ešte v prvom polčase ako-tak držať krok.

„Myslím si, že prvé tri, štyri, päť minút stretnutia sú kľúčové. Udali sme tón zápasu. Hrali sme fyzicky, agresívne, komunikovali sme medzi sebou. Bol to náš najlepší výkon v doterajšom ročníku. Všetkých desať hráčov bolo pripravených, plnili sme náš zápasový plán. Dali sme do toho veľa energie, užili sme si to a bol to pre nás dobrý duel. Myslím si, že sme boli pripravení. Vedeli sme, že proti nám stojí silný súper. V lige je na druhom mieste. Majú veľmi dobrých hráčov. Každým stretnutím sa snažíme zlepšovať a potvrdzovať, že sme najlepším tímom v tejto lige. V tomto stretnutí sme od prvej do poslednej minúty hrali dobre v obrane, čo bolo kľúčové. Dúfam, že v tom v ďalších stretnutiach budeme pokračovať,“ uviedol po zápase domáci pivot Lee Skinner.

„Novohradčania“ si verili na tabuľkového suseda, no zaostali v takmer všetkých dôležitých ukazovateľoch - streľba za tri body, doskoky či asistencie. Aj z tohto pohľadu sa dá vnímať fakt, že ich bratislavský celok vôbec nepustil do zápasu.

IMG 9675

„Inter na nás vybehol s veľkou energiou a agresivitou, mali sme veľký problém presadiť sa. Vystriedali troch hráčov na Caffeym, tým vlastne spomalili našu hru. Netrafili sme otvorené strely, čo nás dosť limitovalo v našom hernom pláne. Streľba za tri body je dosť dôležitá, keďže naša kvalita päť na päť nie je až taká veľká. To boli asi hlavné atribúty prvej štvrtiny, ale aj dá sa povedať, že celého zápasu,“ vyjadril sa kouč Lučenca Peter Jankovič.

Viacerí jeho zverenci zaostali za sezónnymi priemermi, treba za tým hľadať príkladnú obranu Interu a tiež horšie varianty riešenia v útočnej fáze. Americké trio Jason Dunne, Andrew Eudy a James Murray-Boyles napríklad spoločne zaznamenalo len dva body. Strelecky sa trápil aj Mike Caffey.

„Boli veľmi dobre pripravení, ako už aj Aramis Naglič povedal pred zápasom, tak nám chceli vrátiť tú prehru. Urobili pre to všetko, hrali veľmi agresívne. Tým, že sme sa tomu prispôsobili a namiesto toho, aby sme my hrali agresívne, tak sme trošku cúvli. Oni to vycítili, dostali sebavedomie a potom sme ich nevedeli zastaviť. Aj keď to v druhom polčase ešte chvíľu vyzeralo, že sme to mohli nejako ustáť, tak potom sme úplne odpadli. Dá sa povedať, že sme to zabalili pár minút pred koncom,“ vyhlásil kouč BKM.

IMG 8941

Inter pokračuje vo víťaznom ťažení, aktuálne číta už deväť zápasov. Čo je však možno dôležitejšie, je letmý pohľad na súperov, proti ktorým „žlto-čierni“ uspeli - Lučenec, Prievidza, Levice (dvakrát). „Vieme, že sme top tímom v lige a preto v každom stretnutí sa na nás súper bude chcieť vytiahnuť, dostať z nás všetko. Musíme preto hrať na sto percent, na vysokej úrovni energie,“ prezradil Skinner.

Lučencu sa naproti tomu skončila na Pasienkoch víťazná séria, strata bodov opäť otvorila boj o druhé miesto, keďže v 21. kole uspeli zhodne Levice a aj Prievidza. „Ja z toho nebudem robiť žiadnu tragédiu, proste stalo sa. Či prehráme o bod alebo tridsať, je to stále prehra. Určite to bude mrzieť, keďže to bol televízny zápas a budeme si to musieť asi trochu rozobrať. Po štyroch výhrach sme dostali dobrú facku, asi nám to aj padlo vhod,“ zakončil hodnotenie duelu Jankovič.

Highlighty zo zápasu Inter - Lučenec:

Foto: Vladimír Dorňák