• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Hornonitrianske derby sa v druhom stretnutí po sebe stalo korisťou hosťujúceho tímu. Prievidza si tentoraz zobrala späť požičané, v Handlovej uspela vďaka vynikajúcej druhej štvrtine a dominancii pod košom. Baník tak zastavil v rozlete a aj naďalej sa prezentuje dvoma rôznymi tvárami.

V baníckom derby nechýbali od úvodu patričné emócie, zaplnené publikum v handlovskej hale videlo už v prvom polčase štyri technické chyby. Na palubovke tak prebiehal vyrovnaný boj, v ktorom na jeho začiatku mala viac z hry Handlová.

„Začiatok bol podľa mňa dobrý. Prečo sme to však neudržali, to neviem. Dosť sme sa trápili. Prievidza nás opäť preskákala, podobne ako tomu bolo v prvom meraní síl u nás. Vždy, keď sme niečo nedali, tak to doskočili a dali z toho nejaké body. Skúšali sme zapojiť aj oboch nových hráčov, ktorí sú tu len niekoľko dní, možno to potom trochu v útoku vyzeralo trochu chaoticky. Najväčším problémom bola obrana a doskakovanie,“ povedal k zápasu krídelník MBK Saša Jankovič.

Kým prvých 10 minút patrilo domácim, tak druhá štvrtina v podstate rozhodla o osude duelu. Prievidza úplne otočila momentum na svoju stranu, túto časť vyhrala o priepastných 18 bodov a v ďalšom priebehu si svoj náskok už bezpečne kontrolovala.

„Určite mali Handlovčania v hlavách, že vyhrali s Lučencom a naposledy vyhrali aj u nás, takže išli do zápasu s tým, že nás idú zdolať. Možno si mysleli, že to bude ľahšie. V prvom polčase padli dve technické na oboch stranách, z tohto pohľadu to bolo určite dosť vyhecované. Tvrdá obrana, rozhodla v druhej štvrtine sme dostali 13 bodov. Hlavné bolo, že sme hrali s energiou a plnili sme pokyny trénera. Vychádzalo to,“ zamyslel sa rozohrávač Prievidze Matej Majerčák.

IMG 3019

Handlová si na svojho odvekého rivala verila. Družstvo okolo trénera Branka Maksimoviča sa navyše aj nedávno posilnilo, čiže prevládal pocit, že by Baník mohol uspieť po úspechu v Lučenci aj doma.

„Všetci sme boli presvedčení, že prišiel ten čas a zlomový moment, kedy konečne vyhráme aj doma. Po prvej štvrtine som si myslel, že vyhráme, ale zrazu sa to zmenilo. Také je derby. Na konci sa všetko, čo sa dalo, otočilo proti nám. Nedá sa nič iné povedať len, že zaslúžená výhra Prievidze,“ uviedol Jankovič.

Prievidza ešte pripustila miernu dramatizáciu, ale dvojciferný náskok a cennú výhru si už nenechala ujsť. Jedna z najlepších defenzív súťaže zbiera výhry aj u súperov, vďaka čomu zostáva v hre o druhé a tretie miesto tabuľky.

IMG 3075

„Skúsenosťami, ktoré majú zahraniční hráči, to vedeli už v závere ukontrolovať. Na konci bola ešte Handlová nepríjemná, keď jej niečo popadalo, ale kľúčový bol prvý polčas, v ktorom sme si vytvorili náskok. Nechceli sme opäť prehrať s Handlovou, bolo to derby. Chceli sme im vrátiť to, že nám zobrali body z našej palubovky. Prišlo veľa ľudí a chceli sme ich teda potešiť výhrou,“ prezradil Majerčák.

Handlová tak pokračuje v kolísavých výkonoch a v dvoch herných prejavoch. Na jednej strane dokáže uspieť na Interi a v Lučenci, na druhej vie ľahko stratiť cenné body a prísť tak o možnosť dotiahnuť sa na vyššie tabuľkové méty.

„Tento tím je postavený na tom, aby hral kolektívne. Všetci musíme ťahať za jeden koniec povrazu. Je problém vtedy, keď nie sú dvaja - traja hráči koncentrovaní, tak potom je to viditeľné. Neboli sme takí, ako sme boli v Lučenci a tak to na konci aj dopadlo,“ dodal na záver Jankovič.

Highlighty zo zápasu Handlová - Prievidza:

Foto: Lenka Molnárová