• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj v štvrtom kole Eurovia Slovenskej Basketbalovej Ligy sme neboli ochudobnení o viaceré pozoruhodné výkony. Poďme si zhrnúť to najlepšie z tradičnej štvorzápasovej porcie.

Osobnosť kola

Budeme sa opakovať, ale aj v tomto kole sa nedá nespomenúť jedno meno Rado Rančík. Ostrieľaný matador v drese Interu dokázal v priebehu 48 hodín predviesť opäť fantastický výkon. Proti majstrovi z Komárna vylepšil tohtosezónne strelecké maximum, keď zaznamenal 38 bodov, ku ktorým doplnil ešte 7 doskokov a 4 asistencie, ale ani tento pamätihodný výkon nezabránil prvej prehre Interu v sezóne. Veľmi hodnotný výkon predviedol aj rozohrávač Nitry Filip Simič, ktorý si ako prvý v sezóne pripísal veľmi cenné "triple-double", keď proti Karlovke dal 21 bodov, 10 doskokov, 11 asistencií a k tomu všetkému ešte aj 2 zisky, ale ani on sa netešil z pocitu víťazstvá. Jediný, kto mal nárok na víťaznú oslavu bol Svetozar Stamenkovič z Prievidze, autor 23 bodov, 13 doskokov, 4 asistencií, 4 ziskov, ktorý sa tak stáva aj našou "Osobnosťou kola".

 

Slovenský hráč kola

Košicania sa na Pasienkoch predviedol kompaktným výkonom, vďaka ktorému oslavovali víťazstvo a výrazný podiel má na tom aj slovenský reprezentant Michal Baťka. Košický odchovanec dopomohol svojimi 16 bodmi, 5 doskokmi, 2 asistenciami a 2 blokmi k zisku dvoch bodov. Pri zápase na Pasienkoch ešte ostaneme, nedá nespomenúť totiž tradične solídny výkon domáceho snajpera Nenada Miloševiča. Nešo dal v zápase 17 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie. V dobrom svetle sa vo 4. kole ukázal aj prievidzský Richard Korner, na Spiši si pripísal na svoje konto 17 bodov, 5 doskokov a 3 zisky.

 

Šiesty hráč kola

Druhýkrát po sebe patrí táto cena Marekovi Kozlíkovi. Rozohrávač Komárna dopomohol majstrovi k dôležitému víťazstvu na domácej palubovke proti Svitu 13 bodmi, 2 doskokmi, 3 asistenciami a 2 ziskmi, to všetko za niečo vyše 23 minút. Aj jeho spoluhráč, Siniša Bilič sa nenechal v zápase zahanbiť, keď si na svoje konto pripísal 14 bodov, 9 doskokov a 3 zisky. Dôležitou postavou v súboji Karlovky a Nitrou bol domáci rozohrávač Róbert Bečarik, ktorý naštartoval svojich spoluhráčov na ceste za tretím víťazstvom v rade 12 bodmi, 4 doskokmi, 2 asistenciami a 3 ziskmi.

 

Strelec kola

Strelecká korunka patrí opäť interistickému Radovi Rančíkovi, s 38 bodmi stanovil nové strelecké maximum v tejto sezóne. V rovnakom zápase si pripísal na víťaznej strane 25 bodov košický Luis Jacobo a 23 bodov v stretnutí proti Spišiakov zaznamenal prievidzský Svetozar Stamekovič.

 

Najlepšia päťka kola

Tentoraz začneme od podkošových pozicií, kde sme vybrali Radoslava Rančíka a Svetozara Stamekoviča. Na krídlách by operoval košický Luis Jacobo a prievidzský Rišo Korner. Rozohrávačský post sme sa rozhodli obsadiť nitrianskym Filipom Simičom.

Foto: Oliver Buza