• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Konfrontácie Levíc s Lučencom patria k ozdobám doterajšieho priebehu SBL. Vo všetkých prípadoch z toho boli súboje do poslednej sekundy, kde sa tešili z výhry hráči BKM. Až na tretí pokus sa Patriotom podarilo nájsť recept, triumfom pred domácim publikom sa vrátili späť na druhé miesto v tabuľke.

O jeden bod, o tri a teraz o päť. Také boli konečné rozdiely v konfrontáciách „žlto-zelených“ a „bielo-modrých“. Dvakrát sa radovala družina okolo trénera Petra Jankoviča, v sobotu večer sa však tešil kolektív okolo kouča Michala Madzina. Ten tak správnym spôsobom zareagoval na zaváhanie v Komárne a v náročnom programe zápasov si vybojoval dôležitú výhru zo psychologického hľadiska.

„My už asi nevieme s nimi inak hrať len dramaticky (úsmev). V prvom zápase nás zdolali úspešnou strelou s klaksónom, v Lučenci z toho boli dve predĺženia. Každé stretnutie bolo tesné a vyrovnané. Družstvá majú podobnú kvalitu. Nik nedokáže vyhrať vysokým rozdielom, preto si myslím, že aj ďalšie zápasy budú takéto,“ prezradil na úvod domáci rozohrávač Amin Hot.

Tentoraz z toho bol zápas dvoch rôznych polčasov. V tom prvom mali naviac „Novohradčania“, hrali aktívnejšie, lepšie strieľali a držali si tesné vedenie. Ani v jednom prípade sa však nedokázali výraznejšie odpútať od svojho rivala a tabuľkového suseda.

DSC 4483

„Vedeli sme, že to bude dobrý zápas. Každý doterajší duel s Levicami bol veľmi tesný. Myslím si, že kľúčovým faktorom bolo to, že v štvrtej štvrtine lepšie premieňali svoje pokusy v porovnaní s nami. Dali viac bodov, lepšie bránili. Urobili sme chyby v obrane. Samozrejme, nie každá strela padne do koša, preto to treba vynahradiť v obrane, čo sa nám v druhom polčase nedarilo,“ zamyslel sa hosťujúci Andrew Eudy.

Po polčasovej prestávke prišiel tradičný nápor Levíc, z ktorého vyplynul obrat s víťazným koncom. Patrioti totiž zvládli kľúčové okamihy lepšie, mali pevnejšie nervy a lepšie ustáli v defenzíve tlak Lučenca. V každej z dôležitých fáz duelu navyše zabral niekto iný zo súpisky domácich, konkrétne Viktor Juríček, Marko Perovič, Šimon Krajčovič a Amin Hot v tomto prípade.

DSC 4701

„Bol to duel dvoch rôznych polčasov. Nevstúpili sme moc dobre do zápasu, nechali sme súpera, aby bol agresívnejší, čo sa nám vypomstilo. Nemôže sa nám to stávať, hlavne určite nie na domácej palubovke. Dostali sme v prvom polčase takmer 50 bodov, čo je príliš veľa. Chceme vychádzať z dobrej obrany, na tom si chceme zakladať. Bolo jasné, čo musíme zmeniť do druhého polčasu a myslím si, že sa nám to podarilo. Dokráčali sme napokon k víťazstvu. Dôležitý bol každý útok a obrana. Nebolo to o jednom úseku. V prvom polčase sme im dovolili 14 útočných doskokov, nedá sa potom len tak vyhrávať. Toto sme si v druhom polčase postrážili. Bolo potrebné hrať viac agresívne a som toho názoru, že sa nám to podarilo,“ vyjadril sa Krajčovič.

V koncovke sa mohol preklopiť zápas na obe strany, až 6 sekúnd pred koncom prišla definitívna bodka z domácich radov. „Treba sa z tejto prehry poučiť a myslieť už na ďalší zápas. Dúfame, že niektoré veci sa pohnú v prospech nás a dostaneme sa späť na druhé miesto. Musíme sa koncentrovať na drobnosti, ako pomáhať si pri obrane. Z pohľadu ofenzívy si myslím, že sme talentovaní, preto je potrebné zlepšiť kolektívnu obranu,“ uviedol Eudy.

DSC 4866

Levice si tak zobrali späť požičané, Lučenec odsunuli na tretie miesto a sami sa tak pozitívnym smerom motivovali do zostávajúceho náročného programu zápasov. „Pre nás je každá výhra dôležitá, nepozeráme sa na súpera. Ideme od zápasu k zápasu, za každú výhru sú rovnaké dva body,“ zakončil Krajčovič.

Highlighty zo zápasu Levice - Lučenec:

Foto: Lukáš Droppan