• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalistom Lučenca sa podarilo splniť prvý predsezónny cieľ, ktorým bola účasť medzi najlepšou štvorkou na Slovenskom pohári. V domácom prostredí zvládli ťažké štvrťfinále proti Handlovej s novým trénerom na lavičke.

Obe družstvá sa pred zápasom nenachádzali v ideálnom rozpoložení, po väčšinu prvého polčasu tak boli diváci svedkami vyrovnaného basketbalu. Všetko sa začalo lámať od 14. minúty za stavu 31:31, postupne preberali taktovku nad duelom „Novohradčania“.

„Samozrejme, z postupu do semifinále pohára mám radosť. V zápase sme mali jednu slabšiu pasáž, keď sa na nás Handlová dotiahla. Zostali sme koncentrovaní, dokázali sme kontrolovať vývoj zápasu a dotiahnuť ho do víťazného konca. Vyhrali sme kolektívnym výkonom, mali sme šesť dvojciferných strelcov. Musíme byť silní v obrane, aby sme mohli dávať relatívne rýchle koše z protiútokov. V tomto zápase sa to darilo,“ povedal kormidelník domáceho tímu Peter Jankovič.

Handlová vyhrala v lige naposledy pred mesiacom. Šnúru prehier neprelomil zatiaľ ani nový tréner Baníka Tihomir Bujan. S novým kolektívom sa totiž iba postupne zoznamuje, v Lučenci navyše nemohol počítať s dvojicou už dlhšie zranených - Stefanom Mitrovičom a Marekom Jaššom.

„Oni dvaja nám citeľne chýbajú, nielen hrou a prehľadom, ale aj do rotácie. Mrviš a Mátych tiež neboli celkom zdravotne v poriadku, ale nejakú šancu na výhru sme mali. Veľa sme však strácali loptu a mali sme slabý obranný doskok. Lučenec si to postrážil a zaslúžene vyhral,“ hodnotil kapitán hostí Saša Jankovič.

IMG 3011

Lučenec si tak ako prvý zabezpečil miestenku na Budiš Slovenský pohár v Prievidzi. Ich najbližší program je známy, no na súpera si zatiaľ musia počkať. Bude ním víťaz zápasu medzi Levicami a Svitom.

„Ťažko povedať kto bude našim súperom. Svit aj bez Nesbitta zdolal Inter, Levice, ktoré mali nahustený program, podľahli Prievidzi. Levice zregenerujú, potrénujú. Ich výkon môže byť iný. Je to 50 na 50. Možno Levice budú mať trochu výhodu domáceho prostredia. My sa však budeme sústreďovať na seba. Keby sa nám podarilo postúpiť do finále, bol by som veľmi rád,“ vyhlásil Jankovič.

IMG 3021

Hráčom Handlovej padne herné voľno vhod, najbližší zápas odohrajú vďaka ligovej prestávke až o tri týždne. Dovtedy sa môžu zranení hráči doliečiť. Nový tréner Tihomir Bujan môže hráčov postupne spoznávať a vysvetliť im svoju filozofiu.

„Je to tak. Musíme sa dať zdravotne dokopy. Máme tri týždne na prípravu na vyvrcholenie sezóny. Aj tréner Tihomir Bujan, ktorý pôsobil v Prievidzi a dobre pozná našu ligu, má relatívne dosť času na tréning. Verím, že čas využijeme na to, aby sme konečne ukázali čo v nás je a aby sme začali opäť vyhrávať,“ uzavrel Saša Jankovič.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Handlová:

Foto: Ján Šnúrik