• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Jeden tím bojuje o udržanie druhého miesta, druhý o siedmu priečku. Duel Levíc s Handlovou z tohto pohľadu vzbudzoval pozornosť, diváci sa v tomto smere dočkali zaujímavého a dramatického duelu. Na radosť domácich priaznivcov sa radovali z dôležitého triumfu Patrioti, Baník naproti tomu prehĺbil svoju výsledkovú krízu.

„Žlto-zelení“ sa po sérii nepresvedčivých výsledkov vrátili do svojho stánku a pred vlastnými fanúšikmi sa chceli revanšovať za predchádzajúce týždne. „Baníci“ naproti tomu cestovali s nádejou, že konečne prelomia čakanie na víťazstvo a získajú mierny náskok v boji o 7. miesto. Podľa toho sa aj scenár zápasu vyvíjal, do poslednej minúty nebolo jasné, kto vzíde z tejto konfrontácie víťazne.

„Každé víťazstvo je dôležité, ale myslím si, že momentálne je to ešte dôležitejšie. Prvá vec, dlho sme nehrali doma, potrebovali sme domácu energiu. Na druhej strane, potrebovali sme sa chytiť nejakým víťazstvom, aby sme zostali sebavedomí a boli trochu pokojnejší, aby sa nám aj lepšie pracovalo na tréningoch. Myslím si, že zo všetkých pohľadov dôležité, že sme to zvládli,“ uviedol domáci tréner Michal Madzin.

Patrioti pri tom viackrát vyhrávali dvojciferným rozdielom, ale vždy prišla odpoveď z handlovskej strany. Celok z Hornej Nitry sa nedávno výrazne posilnil, čo sa odzrkadľuje už aj na palubovke, akurát tomu zatiaľ chýbajú výsledky a väčšia zohranosť. V Leviciach boli necelé dve minúty pred koncom na dosah jedného útoku, k obratu sa však už nedostali.

DSC 8380

„Množstvo chýb, urobili sme ich príliš veľa. Ak by sme nerobili, tak by sme neboli v tejto pozícii. Mohli sme vyhrávať o 15 bodov. Sami sme sa zdolali. Nezačali sme zápas dobre, boli sme pomalí, ale to nie je ospravedlnenie. Súper sa dostal do vedenia, museli sme preto zabojovať. Boli sme vo vedení. Po prestávke sme vyrukovali s väčšou energiou. Musíme na tréningoch zapracovať na tom, aby sme si udržali vedenie a energiu po dlhšiu dobu. Stále sa zohrávame, musíme to však pred play off dať dokopy. Rozhodla jedna chyba. Tých chýb bolo viac, ktoré sa udiali pred kľúčovým útokom,“ uviedol svoj pohľad na zápas rozohrávač Handlovej Eugene Harris.

Vykúpenie prišlo v koncovke z ruky pivota Marka Peroviča, jeho úspešný pokus za tri body priniesol definitívne presunutie misiek váh na stranu Levíc. Handlová sa v tejto fáze už nezmohla na výraznejší odpor, no potvrdila, že v play off bude mimoriadne nepríjemným súperom pre všetkých.

„Súper má svoju kvalitu. Je veľmi ťažké vyhrať každú štvrtinu o desať bodov a čakať na konci, že to bude o 40 bodov. Handlovej padli trojky, vypracovali si pozície, nejaké lopty si doskočili. Je súper, ktorý sem prišiel s kvalitou a chcel vyhrať. Nemôžeme čakať, že to pôjde ľahko. Som rád, že sme to ukontrolovali, aj keď sa dotiahli na nižší bodový rozdiel, ale mali sme to vo svojich rukách. Dôležitá bola trojka v závere, ktorá nám dovolila držať koniec zápasu bezpečne vo svojich rukách,“ prezradil Madzin.

DSC 8341

V handlovskom družstve sa v predchádzajúcich týždňoch udialo priveľké množstvo zmien. Jedno je jasné, výsledkovo to momentálne nie je vôbec ideálne. Baník má jasne najhoršiu fazónu spomedzi ligových družstiev, z výhry sa neradoval už v 8 súťažných zápasoch v rade. Je však jasné, že času nie je veľmi veľa, ale hra zverencov Tihomira Bujana výraznými krokmi napreduje.

„V takomto zložení máme za sebou tuším len štyri alebo päť tréningov. To však nemožno brať ako nejakú výhovorku alebo ospravedlnenie. Tento zápas sme prehrali, aj ten predtým, pri tom v oboch prípadoch sme mali vyhrať,“ uzatvoril Harris.

Foto: Lukáš Droppan