• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Na Slovenskom pohári našla Prievidza víťazný recept na Inter Bratislava, v lige si však ešte musí počkať. Víťaz základnej časti sa totiž revanšoval za nedávnu prehru, po výsledku 88:75 to bola jeho 20. ligová výhra nad týmto súperom v rade.

Bratislavský celok môže naplno využiť zostávajúce zápasy základnej časti na ladenie fazóny pred play off. Po prehre s Lučencom pred televíznymi kamerami, predviedli „žlto-čierni“ doma svoju lepšiu hernú tvár. Čo je potešujúce, o veľký počet bodov sa postarali Slováci, najvýraznejšie z nich vynikal 24-bodový Mário Ihring.

„Po prehre v Lučenci sme si chceli napraviť chuť. Som rád, že to vyšlo. Prievidza síce dokázala v zápase znížiť manko aj na päť bodov, ale dokázali sme sa vrátiť k vyššiemu vedeniu. Rozhodla o tom naša veľká energia. Mne osobne sa hralo výborne, treba si basketbal užívať, treba sa ním baviť. To sme splnili. O tom to je, baviť divákov. Myslím, že sa nám to podarilo. Súper prišiel bez svojho pivota Nikolu Gačešu, zranil sa Matej Majerčák. Oni to mali trochu ťažšie. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť,“ vyhlásil najlepší strelec zápasu Ihring.

Prievidza sa ako-tak pozviechala z maródky, veď v Komárnu chýbalo až trio legionárov - Andrew Guillory, Zlatko Jovanovič a Nikola Gačeša. Posledný menovaný nebol k dispozícii na Pasienkoch, no po troch minútach sa k nemu pridal Matej Majerčák.

IMG 1531

„Nemyslím si, že zranenie Majerčáka ovplyvnilo zápas. Nehľadáme výhovorky. Hrali sme s tým, čo máme. Myslím si, že sme zanechali napriek prehre dobrý dojem. Urobili sme však nejaké zbytočné chyby, Inter ich samozrejme vedel potrestať. Má širokú rotáciu, je to kvalitný tím. Nehrali sme však nejako zle. Máme však na ešte lepšiu hru. Musíme odstrániť niektoré individuálne chyby,“ povedal tréner hostí Krunoslav Krajnovič.

„Žlto-čierni“ potvrdili, že v domácom prostredí púšťajú body len výnimočne. Pred play off je však potrebné zlepšiť výsledky na palubovkách súperov, kde nevyhral Inter v predchádzajúcich meraniach síl.

„Od zápasu k zápasu sa snažíme hrať lepšie a byť čo najlepšie pripravení na play off. Snažíme sa neriešiť, že sme už víťazmi základnej časti. Hrá sa nám dobre, snažíme sa vyhrávať. Musíme sa vyvarovať podobných zaváhaní, aké sme zažili v Lučenci,“ dodal Ihring.

IMG 1686

Prievidza naproti tomu má ešte o čo hrať. Na druhé Levice už je ich strata výraznejšia, ale v hre je najmä výhoda domáceho prostredia vo štvrťfinále play off. Pod vedením trénera Krunoslava Krajnoviča prišiel badateľný herný progres, ktorý prednedávnom priniesol historicky prvý zisk Slovenského pohára.

„Cieľom je skončiť do štvrtého miesta po základnej časti. Ešte máme pred sebou štyri stretnutia. Verím, že sa v prvej štvorke udržíme a začneme play off domácim zápasom. Súperov si nevyberáme. Pripravíme sa na ten tím, ktorý proti nám nastúpi. Táto prehra s Interom nám možno aj príde vhod, lebo nám ukázala, kde ešte máme rezervy a na čo musíme ešte popracovať,“ uzavrel Krajnovič.

Highlighty zo zápasu Inter - Prievidza:

Foto: Vladimír Dorňák