• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Z oboch strán výrazne ofenzívny basketbal, v ktorom dominovali strely za tri body. Tak možno charakterizovať boj medzi Lučencom a Handlovou. „Baníci“ ukázali väčšiu chuť po víťazstve, výsledok 94:91 im priniesol prvú výhru vonku a tiež dôležité body v boji o miestenku do play off.

Dianie na palubovke sa prelievalo zo strany na stranu, najvyšší náskok v zápase bol 7-bodový. Aj to svedčalo o tom, že diváci mohli vidieť mimoriadne vyrovnaný zápas, v ktorom sa rozhodovalo až v posledných sekundách. Dialo sa toho veľa na oboch koncoch ihriska, hlavne po ofenzívnej stránke.

„Mohli sme byť súčasťou veľmi ofenzívneho basketbalu. Ťažko povedať, či to boli zlé obrany alebo dobrý útok, ale padlo nesmierne veľa bodov. Pre divákov určite atraktívny zápas, ale pre nás to určite nie je dobrá vizitka, nakoľko sa nám nemôže hlavne doma stávať, že dostaneme toľko veľa bodov. Myslím si, že rozhodla naša zlá obrana a taký 'vlažnejší' prístup, by som nazval,“ zhodnotil stretnutie rozohrávač Lučenca Róbert Rožánek.

Handlová potrebovala konečne naplno zabodovať aj vonku, podarilo sa jej to až na jedenásty pokus. Čas sa pre zverencov trénera Danila Rakočeviča totiž neúprosne kráti, v boji o 6. miesto síce strácajú na Prievidzu len jedno víťazstvo, lenže ich rival z hornej Nitry odohral o tri stretnutia menej. Z pohľadu má zisk dvoch bodov pre „baníkov“ cenu zlata.

 luc ha 2

„Toto bolo pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Ukázali sme, že stále bojujeme o play off. Myslím si, že pre fanúšika to bol určite zaujímavý zápas, lebo padlo veľa bodov a do konca to bolo napínavé. Každý, kto prišiel od nás na ihrisko, tak hral dobre a pomohol k výhre. Padlo veľa trojek, čiže z tohto pohľadu zaujímavé pre fanúšika. My si určite musíme pozrieť zápas, kde sme robili chyby v obrane, aby sa nám to nezopakovalo o týždeň, keď pricestujeme opäť do Lučenca. Nehovorím, že je ťažké udržať ich v ich hale na menej bodov, ale musíme sa viac snažiť,“ uviedol playmaker Handlovej Goran Bulatovič.

Práve skúsený Čiernohorec sa stal mužom zápasu. Na palubovke síce bol takmer 36 minút, ale až v záverečnej minúte sa postaral o svoj jediný, no o to úspešnejší pokus z poľa. Jeho dva body priniesli Handlovej rovno zisk dvoch bodov do tabuľky. Mimo toho však opäť potvrdil, prečo je ligovým lídrom v asistenciách. V Lučenci ich rozdal 11.

„Cítil som, že sa darí mojim spoluhráčom, preto som sám snažil im prihrať vždy, keď som mohol. Na konci som to zobral na seba, lebo mám rád takéto situácie. Som rád, že som to trafil. Tento úspech pre nás znamená veľa, hlavne po mentálnej stránke, lebo je to prvá výhra vonku a môžeme stále bojovať o play off,“ dodal „Buli.“

 luc ha 3

Lučenec naproti tomu stratil len tretíkrát v sezóne body doma, no zároveň nevyužil možnosť priblížiť sa druhým Leviciam. Boj o top trojku, ale aj o 4. až 6. miesto, tak bude ešte mimoriadne zaujímavý.

„Liga je vyrovnaná, vrchné pozície nie sú od seba ďaleko vzdialené. My potrebujeme každé takéto zápasy hlavne doma vyhrávať, s trénerom si to rozoberieme a skúsime sa lepšie pripraviť na ďalšie stretnutia. O týždeň chceme Handlovej vrátiť prehru,“ uzatvoril Rožánek.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Handlová:

Foto: Igor Cibula