Print
Category: Návraty k zápasom

Súboj Lučenca so Spišskou Novou Vsou nebol príliš pohľadný pre oko nezaujatého diváka. Svedčí aj o tom konečné skóre - 66:60. Z oboch strán to bol veľký boj, v ktorom boli cítiť, že v hre sú cenné body. „Pelikáni“ mohli dokráčať k triumfu aj ľahšou cestou, no dôležitejšie pre nich je, že sa bodovo už dotiahli na Rytierov.

Už úvodné minúty naznačili, že to nebude ofenzívna kanonáda, na aké sú fanúšikovia v posledných dňoch zvyknutí. Domáci basketbalisti mali viac z hry, úspešne v prvom polčase eliminovali silné zbrane súpera a aj preto viedli dvojciferným rozdielom.

„Z oboch strán náročný zápas, robili sme chyby, ale celkovo si myslím, že to bolo dobré stretnutie, aj keď sme sa strelecky trápili. Hlavné slovo mali dobré obrany, ale svoj faktor zohralo aj to, že tímy nepremieňali svoje pokusy,“ načal pozápasové hodnotenie krídelník Lučenca Roydell Brown.

„Novovešťania“ ešte pociťovali absenciu Mária Ihringa na rozohrávke, do rotácie sa však už zapojil opäť Michal Čekovský. Ani on však nezabránil tomu, že sa Spišiaci jednoducho v prvom polčase strelecky trápili. Možno nečakaným lídrom tímu bol s 24 bodmi jasne najlepší strelec zápasu Adam Antoni.

DSC 3062

„Z môjho pohľadu to bol na body chudobný basketbal. Myslím, že to bolo celkom dobrou obranou, avšak my sme sa trápili v útoku. Nevedeli sme si to bez rozohrávača dobre zorganizovať. Je pravda, že momentálne nemáme dobrú časť sezóny, trápime sa od zápasu k zápasu. Verím, že sa z toho čoskoro dostaneme a vytvoríme si hernú pohodu. Nechcem sa vyhovárať, ale ťažko sa nám tvorí hra bez rozohrávača, určite je cítiť, že nám chýba klasický playmaker. Dúfam, že sa k nám Mário čo najskôr pripojí, pretože si myslím, že je to momentálne náš najväčší problém,“ uviedol Antoni.

Pre Lučenec možno o to cennejšie víťazstvo, keďže sa po väčšinu druhého polčasu musel vysporiadať s absenciou Jamesa Murrayho-Boylesa na palubovke. Američan sa rýchlo vyfauloval, ale „pelikáni“ ukázali aj bez neho svoju silu. Pravda, v koncovke pripustili možno aj nečakanú dramatizáciu.

„Máme hráčov, ktorí dokážu zastúpiť a pomôcť v kľúčových okamihoch. V záverečnej štvrtine sme hrali koncentrovane a pomáhali sme si s čímkoľvek, čo od nás tréner požadoval,“ vyjadril sa Brown.

DSC 3111

Rytieri tak nezvrátili víťazstvo na svoju stranu a momentálne nie sú v ideálnom rozpoložení. Prehrali 5 z predchádzajúcich 6 stretnutí. Z pozície lídra Niké SBL sa zosunuli na tretiu pozíciu, kde sa na nich bodovo dotiahol práve Lučenec.

„V štvrtej štvrtine sme sa dotiahli na dva body, potom sme si to našimi chybami a stratenými loptami pokazili. Domáci tím to využil a vytvoril si náskok, ktorý sme už nezvládli zvrátiť. Gratulujem Lučencu k výhre, my sa z toho musíme poučiť. Ideme ďalej, každý zápas bude pre nás dôležitý,“ uzatvoril Antoni.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Rytieri:

Foto: Lukáš Droppan