• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre Lučenec je to už známa pesnička v tejto sezóne, vybudovanie výraznejšieho vedenia sa rovná často dramatickej a nervóznej koncovke, v ktorej sa musí obávať o udržanie výhry. Teraz to bolo dvojnásobne dôležitejšie, keďže hráči Interu Bratislava ich mohli poslať na dovolenky. „Pelikáni“ to však aj so šťastím zvládli, po výsledku 69:67 vracajú sériu do hlavného mesta, kde sa o všetkom rozhodne.

Prvý polčas sa niesol v podobnom duchu, ako v zápase č. 1 tejto série. To znamená, že ani jeden z tímov sa bodovo výraznejšie neodpútal, na polčasovú prestávku sa išlo za vyrovnaného stavu 39:39. Dianie sa rozbehlo až v tretej štvrtine.

„Chlapci bojovali, museli sa vyrovnať s neúčasťou Jamesa Murrayho-Boylesa. O tom, že nebude hrať, sme sa dozvedeli tesne pred zápasom. Museli sme trochu zaimprovizovať. Som spokojný s obrannou hrou, najmä v tretej štvrtine sa nám darilo. Vynikajúco v útoku zahral Dominique Hawkins. Škoda, že sme sa potom uspokojili, začali sme hrať sebecky a nechali sme súpera sa dotiahnuť až na rozdiel dvoch bodov. My nemáme typologicky hráčov na to, aby sme hrali profesorský basketbal na 24 sekúnd. My musíme hrať rýchlo a byť nebezpeční,“ prezradil po výhre tréner Lučenca Peter Jankovič.

Jeho zverenci po prestávke skokovo zlepšili svoj herný prejav. Interu ušli na dvojciferný rozdiel a viaceré individuality na strane „žlto-čiernych“ nevedeli reagovať na vývoj duelu.

„V tretej štvrtine, v ktorej sa nám súper bodovo vzdialil, sme si prestali posúvať loptu a hrali sme viac individuálne. Prišiel tam výpadok v defenzíve. Ten bol zapríčinený tým, že sme nehrali kolektívne. To, že chýbal Murray-Boyles, sa mi nezdalo až také rozhodujúce. Skôr to zburcovalo Lučenec. Tým si potom mohli dovoliť ďalší hráči viac striel. Vo štvrtej štvrtine sme sa ešte dostali do zápasu, ale rozhodlo sa už predtým, keď nám súper ušiel na vyšší rozdiel a už sme to nedokázali zvrátiť,“ zamyslel sa krídelník Interu Richard Körner.

IMG 7587

Kým tretia 10-minútovka bola jednoznačne v réžii Lučenca, tak štvrtá bola o bratislavskom tíme. Domáci ešte 8 minút pred koncom vyhrávali o 16 bodov a nič nenasvedčovalo tomu, že by z toho mohla byť dráma. Opak bol však pravdou, Inter krok po kroku stiahol manko a od výhry ho napokon delila iba jedna lopta.

„Nemali sme nejakú pohodu v tomto zápase. Mali sme hrať tímovejšie. Ale budeme mať teraz výhodu domáceho prostredia, to by nám mohlo pomôcť. Bude otázkou, ktorý z tímov zahrá lepší zápas. Bude to o tom, kto bude mať lepší deň a kto sa o to víťazstvo viac pobije,“ dodal Körner.

IMG 6920

V nervóznej koncovke, v ktorej počas záverečných 90 sekúnd nepadol žiaden bod, tak „pelikáni“ ustáli zubami-nechtami víťazstvo a vynútenie rozhodujúceho zápasu v sérii. Teraz sa pokúsia na Pasienkoch prvýkrát v sezóne triumfovať, zatiaľ predviedli päť neúspešných pokusov.

„My sme teraz preniesli váhu dôležitosti na súpera. Myslím, že Inter bude trochu pod tlakom. Môže sa stať hocičo, rozhodujúci zápas môže byť trochu lotériou. Keď nám vyjde úvod, môže to byť dobré, ale môže to byť aj naopak. Určite sa ideme naplno pobiť o postup do semifinále,“ uzatvoril Jankovič.

Highlighty zo zápasu Lučenec - Inter:

Foto: Vladimír Dorňák