• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Až do druhých zápasov semifinále Niké SBL platila formulka, že víťazia výhradne domáce celky. Túto hegemóniu narušili Levičania, ktorí pevným krokom kráčajú do súbojov o majstrovskú trofej. Na Pasienkoch sa nenechali zlomiť viacnásobným náporom Interu, po triumfe 78:63 získali druhý bod v sérii a v sobotu to budú mať doma šancu celé uzatvoriť.

Ich cesta za výhrou bola podstatne náročnejšia, ako na úvod semifinále. Síce vyhrávali po drvivú väčšinu času, ale súpera v podstate zlomili až v záverečnej časti. Opäť sa ukázala dôležitosť streľby za tri body, Levice premenili o 9 pokusov viac ako Inter.

„Vedeli sme, že to bude iný zápas, ako u nás doma. Inter vybehne s väčšou energiou, preto sme si hovorili, že nemôžeme nič podceniť. Museli sme zachytiť duel od prvej minúty, čo si myslím, že sa nám aj podarilo. Samozrejme, prišli aj mierne výkyvy, ale nespanikárili sme. Vedenie sme si počas celého zápasu udržiavali, na konci sme ho navýšili a dotiahli to do víťazného konca,“ okomentoval duel rozohrávač Patriotov Šimon Krajčovič, s 28 bodmi najlepší strelec zápasu.

„Žlto-čierni“ sa prebrali pred polčasovou prestávkou a v tretej štvrtine. Herne a bodovo zabrali, takmer kompletne zmazali náskok ich semifinálového súpera. K dokonalému obratu im chýbal povestný krôčik naviac, v jednej chvíli prehrávali len o bod.

DSC 1454

„Súper mal veľmi dobrú energiu, ktorá nám v niektorých úsekoch hry chýbala. Vychádzali im otvorené strely, dali nám 14 trojok. Celkovo hrali agresívnejšie a opäť im vyšiel vstup do zápasu. Neustrážili sme Šimona Krajčoviča, ktorý odohral výborný zápas. Celkovo sme však bojovali, dokázali sme stiahnuť dvojciferný náskok súpera, ale potom nám opäť Levice ušli. Dokázali nám dávať body z druhých šancí a aj to rozhodlo,“ zamyslel sa nad priebehom zápasu domáci Jaroslav Musil.

Ako sme napísali vyššie, Patrioti ustáli tento nápor a v poslednej štvrtine mali herne navrch. Túto časť vyhrali o 12 bodov. „Inter trochu zvýšil agresivitu v obrane. Vedeli sme, že sa nevzdajú a nepredajú lacno kožu na domácom ihrisku. Boli sme na to pripravení a myslím si, že sme na to dobre zareagovali. Nápor sme odrazili,“ vyjadril sa Krajčovič.

DSC 1358

Pred Interom je tak veľká výzva, zase raz v tomto ročníku vyhrať v Leviciach a odraziť prvý postupový mečbal. Cieľ je prinavrátiť sériu na Pasienky, inak sa pre bratislavský celok sezóna skončí.

„Nič nie je stratené. Prehrávame síce 0:2 v sérii, ale história si pamätá veľa obratov. Do Levíc ideme urobiť všetko pre to, aby sme sa vrátili na štvrtý zápas do Bratislavy. Musíme hrať agresívnejšie, využívať naše silné stránky. V obrane zaskočiť jeden za druhého a v útoku si vytvárať otvorené strely. Musíme chcieť ešte viac, keď chceš, tak ti vyjde aj to, čo sa zdá byť nemožné,“ vyhlásil Musil.

DSC 1531

Levický celok je v evidentnej hernej a psychologickej pohode, len jeden krok ich delí od toho, aby si tretíkrát v histórii klubu zahrali vo finále. V doterajších dvoch prípadoch bol z toho majstrovský titul.

„Našim cieľom bude ukončiť v sobotu túto sériu. Na zápas sa však budeme pripravovať, ako keby bol stav 0:0 a od takého stavu sa začne aj to sobotňajšie stretnutie. Inter nebude mať čo stratiť, preto možno očakávať, že prídu s veľkou energiou a my sa na to musíme pripraviť,“ uzatvoril rozohrávač Levíc.

Highlighty zo zápasu Inter - Patrioti:

Foto: Lukáš Droppan