• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na hornej Nitre to bol v súboji Handlovej so Svitom nefalšovaný zápas na začiatku sezóny. Veľké bodové šnúry, veľké návraty a celkovo aj dráma do posledných minút. „Baníci“ ustrážili nápor svojho rivala a mohli tak oslavovať prvé víťazstvo v novom ročníku.

Tím trénera Danila Rakočeviča pri tom nastupoval do stretnutia citeľne oslabený, pre zranenie vypadol z rotácie pod košom Američan DeAndre Abram. Dokonale ho však zastúpili jeho spoluhráči, keďže Svit preskákali až o 12 lôpt.

„Hrali sme dobre, podarilo sa nám zvíťaziť, čo je hlavné. Čo sa týka samotného priebehu, v basketbale je to o šnúrach, to sa deje. Nevidel by som teda problém v tom, čo sa udialo. Urobili sme všetko potrebné k tomu, aby sme zvíťazili. Išli sme si za tým, aby sme pre nás, nášho trénera a fanúšikov získali víťazstvo,“ okomentoval stretnutie rozohrávač Handlovej Jordon Talley.

Američan bol s 28 bodmi lídrom svojho kolektívu, viac ako zdatne mu sekundovali Tomáš Mrviš a Michal Čekovský. Domáci mali výrazný nástup, už v prvej štvrtine viedli dvojciferným rozdielom. Tento scenár sa zopakoval viackrát, ale hostia vždy vedeli viac ako adekvátne zareagovať.

„Nehrali sme zle, ale nebolo to z našej strany to najlepšie, čo vieme. Ešte potrebujeme veľa času, aby sme zapracovali na našej tímovej chémii. Naše návraty do stretnutia vyplývali z toho, že sme bránili, udržiavali ich na jednej strele a nedovolili im útočné doskoky. Keď sme takto hrali, tak sme viedli, čiže na toto sa musíme do budúcna koncentrovať,“ zamyslel sa nad duelom rozohrávač Svitu A.J. Walton.

DSC 5337

Handlová mala vynikajúci vstup do druhého polčasu, aj do poslednej štvrtiny išla s náskokom. Svitu sa však podarilo manko zmazať, dokonca 5 minút pred koncom aj tesne viedol. Bolo to však len krátkodobé, pretože potom „baníci“ urobili rozhodujúci krok na ceste za výhrou - 76:67.

„V koncovke získali niekoľko útočných doskokov, po jednom faule hádzali až tri trestné hody, čiže toto boli dôvody ich obratu. Mali sme viacero možností na udržanie vedenie, ale musíme hrať celých 40 minút koncentrovane,“ uviedol Walton.

Domáci tak mohli oslavovať mimoriadne dôležitý triumf, ktorý im dodal po prehre s Komárnom určite sebavedomie, pretože už v stredu ich čaká „štvorbodový“ zápas. Na programe je tradičné hornonitrianske derby s Prievidzou. „Dobré víťazstvo, ale musíme sa koncentrovať na stredu. Verím, že nám už pomôže aj DeAndre a budeme ešte na tom lepšie,“ dodal na záver Talley.

Highlighty zo zápasu Handlová - Svit:

Foto: Lukáš Droppan