• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Návrat do zápasového rytmu zastihol Komárno a Spišských Rytierov v dvoch odlišných pozíciách. Zatiaľ čo nováčik si užíva hernú a výsledkovú pohodu, tak úradujúci majster sa musí vysporiadať s nečakanými rošádami v tíme. To sa prejavilo aj v dohrávke 9. kola, v ktorej tím z juhu Slovenska bez väčších problémov zvíťazil 84:71.

Družstvo skúseného trénera Štefana Sviteka pricestovalo do Komárna výrazne oslabené, keď prišlo o dvoch dôležitých členov tímu - Granta Dresslera a Milana Lužaiča. Opäť sa tak zopakovala situácia, s ktorou sa tím pasuje po drvivú väčšinu sezóny - hral v nekompletnom zložení. „V takej situácii sme už boli, ale stále sme mali k dispozícii 5 cudzincov, ktorí sú kvázi dôležití nielen pre náš tím, ale pre každý v lige. Tentoraz sme ich nemali na lavičke. Musíme sa s tým vyrovnať, už o tom nechceme nejako rozprávať a sústrediť na to. Títo chlapci sú preč, dúfajme, že káder doplníme o vhodné typy hráčov a v ďalších zápasoch nám budú vedieť pomôcť,“ uviedol tréner Spišských Rytierov po druhej prehre jeho tímu za sebou.

Komárno došpurtovalo k piatej výhre v rade systémom štart-cieľ, keď ani na sekundu nepustilo súpera do vedenia. Rozhodujúca sa v tomto smere ukázala druhá štvrtina, v ktorej súperovi nadelili 30 bodov a vytvorili si dvojciferné vedenie. To si už v ďalšom priebehu bez výraznejších problémov udržiavali. Úspešný debut má za sebou Máté Balogh, aj keď na prvé body si ešte musí počkať.

„Za tých pár minút, čo som hral, tak som sa cítil v pohode. Dostali sme sa na druhé miesto, čiže to je fajn vec. Sme spokojní, 9 dní sme sa snažili pracovať a je to vidieť. Ideme ďalej,“ prezradila najnovšia akvizícia BC.

 kn snv 38

Spišiaci museli vyrukovať aj pod vplyvom okolností s odlišnou taktikou, ale najmä v prvom polčase boli nekompromisne trestaní za tri body, keď strelcom Komárna nechali až priveľa priestoru na perimetri. „Určite sme museli niečo zmeniť. Skúšali sme v Komárne hrať vo vyššej zostave, na ihrisku boli traja pivoti. Samozrejme, nedá sa hrať rovnako, ako keď máte krídla, ktoré strieľajú trojky, vnikajú, hrajú pick-n-rolly. Celá hrá je potom trochu v mantineloch. Do zóny nám súper trafil veľa trojok, tam odskočil a to nás možno stálo pomýšľať na lepší výsledok,“ myslí si tréner Rytierov.

Aj napriek prehre však našiel pozitíva na hre svojich zverencov: „Kvázi okrem druhej štvrtiny, v ktorej nám súper odskočil, tak ostatné štvrtiny sme hrali vyrovnane. Aj v druhom polčase sme sa nevzdali, vyhrali sme ho, aj keď už súper možno nebol pod nejakým tlakom. To je trochu pozitívne do ďalšej práce, že sme nezložili zbrane a skúšali sme. Komárno bolo v tomto zápase nad naše sily.“

Komárnu sa počas rozbehnutej sezóny podarilo úspešne doplniť káder o dvoch Slovákov. Pre Balogha je to premiéra v našej najvyššej súťaži a pokojne by sa dalo povedať aj medzi mužmi. V A-tíme Körmendu zatiaľ dostal minimum príležitostí, ale klub vidí veľkú perspektívu v 20-ročnom pivotovi. Podpísal s ním nový dvojročný kontrakt, na juh Slovenska ho poslal následne získavať hernú prax.

 kn snv 33

„Mojim cieľom je herne napredovať, keďže doteraz som hrával v Körmende v kategórii do 20 rokov. Toto je niečo iné pre mňa, je to nová súťaž. Chcel by som čo najviac hrať a získavať skúsenosti, to je môj cieľ,“ uviedol Balogh.

Pokračovať už môže najbližšiu sobotu, na jeho spoluhráčov čaká v domácom prostredí Inter Bratislava. Mimoriadne náročnú konfrontáciu majú pred sebou Spišskí Rytieri, možno už aj s posilami cestujú do Prievidze.

Highlighty zo zápasu Komárno - Rytieri:

Foto: Karol Scholtz