• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nad úvodným zápasom play off série medzi Interom Bratislava a Spišskými Rytiermi bolo mnoho otáznikov, hlavne ohľadne zdravotného stavu v oboch družstvách. „Novovešťania“ sa napokon stihli zdravotne pozbierať, ale takmer prišli o 20-bodový náskok. Dosť vypätú a dramatickú koncovku ale ustáli a z Pezinku si odvážali mimoriadne cenný prvý bod.

Inter sa potácal v uplynulých dňoch s výraznou maródkou a absenciami, aj v tomto prípade nehral v kompletnom zložení. Legionári boli späť, ale Timotej Malovec dostal „priepustku“ na turnaj Adidas Next Generation. Aj keď mali zverenci trénera Olega Meleščenka výhodu domáceho prostredia, tak v stretnutí jednoznačne ťahali za kratší koniec.

„Nezachytili sme úvod zápasu a od toho sa všetko odvíjalo. Obrana nefungovala tak, ako v druhom polčase. Možno to môžeme pripísať väčšej nervozite zo zápasu vo vyraďovacej časti. Sebavedomie prichádza z dobrej obrany. Keď nie je dobrá obrana, aj hra v útoku je potom náročnejšia. Musíme zmeniť prístup. Hneď od začiatku musíme zapnúť a koncentrovať sa viac na obranné činnosti,“ vyjadril sa kormidelník bratislavského tímu.

Pre Rytierov bolo kľúčové, že sa do zostavy vrátilo podkošové duo Marko Stevanovič a Michal Baťka. Najmä skúsený slovenský pivot bol hlavnou zbraňou Spišiakov. Na palubovke, ktorú dôverne pozná, odohral jeden z najlepších zápasov vo svojej kariére. Výsledkom bolo 33 bodov na jeho konte.

„Neviem, či som vôbec niekedy zaznamenal 33 bodov v zápase play off. Je však jedno, koľko som dal bodov, podstatné je, že vedieme 1:0. Bol to ťažký zápas, bojovali sme o každý jeden kôš, Inter má svoju kvalitu, nie náhodou skončili štvrtí po základnej časti. V poslednej štvrtine sme urobili zopár chýb, pozrieme si to zo záznamu, aby sa už neopakovali. Máme postupový mečbal, verím, že v sobotu sériu ukončíme,“ prezradil po zápase Baťka.

IMG 1982 

Jeho spoluhráči sa museli napokon strachovať o víťazstvo, pretože v priebehu druhého polčasu prišli o 20-bodové vedenie. „Žlto-čierni“ predviedli v závere takmer dokonalú stíhaciu jazdu, ktorá sa zastavila na rozdiele jedného útoku. V koncovke už rozhodoval každý okamih, viackrát boli v hre aj diskutabilné rozhodnutia.

„Nehrali sme dobre. Neubránili sme najmä Michala Baťku, ktorý nám dal viac ako 30 bodov. Ani so sebou nie som spokojný. Čakal som od seba viac. Musíme sa z toho poučiť. Do Spišskej Novej Vsi ideme s cieľom predĺžiť sériu,“ vyhlásil domáci rozohrávač Martin Koller.

IMG 1631 

Úradujúci majster zvíťazil 86:80 a zvládol mimoriadne náročný vstup do tohtoročného play off. V sérii hranej na dve víťazstva môže byť práve tento duel rozhodujúci, v sobotu sa totiž hrá na palubovke Rytierov. Eufória z víťazstva prevláda, otázniky však zostávajú nad zdravotným tímom medzi Spišiakmi. Niektorí hráči sa len veľmi pomaly vracajú do zápasového nasadenia.

„Zdravotný stav tímu nie je dobrý. Dali sme sa však ako-tak dokopy a dokázali sme Inter zdolať. V útoku sa nám celkom darilo, dali sme vonku 86 bodov, to nás teší. Ani sa nepamätám, kedy by som na seba zobral toľko striel. Padli aj také, ktoré som nečakal. Je to o tom, že keď sa vydarí začiatok, potom to už ide ľahšie,“ dodal na záver Baťka.

Highlighty zo zápasu Inter - Rytieri:

Foto: Vladimír Dorňák