• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ukončiť v najlepšom možnom čase sériu 9 prehier za sebou a predĺžiť si sezónu, to bol sobotňajší plán Handlovej. A podarilo sa ho naplniť do bodky, po útočnej demolácii v tretej štvrtine nadelili Komárnu až 116 bodov a sériu prvého kola play off natiahli na najvyšší možný počet zápasov. Sami zo svojich pliec dostali tlak, ktorý sa presunul na druhý tím po základnej časti.

Konečné víťazstvo o 22 bodov síce vyzerá jednoznačne, ale minimálne priebeh prvého polčasu nenaznačoval, že by „baníci“ mohli tak herne a výsledkovo dominovať. Opäť vo fyzicky ladenom basketbale mali zo začiatku navrch hráči Komárna, v jednej chvíli vyhrávali aj o 10 bodov. „Úvodných 20 minút sme kontrolovali tempo a v obrane sme hrali kolektívne. Potom sme ich však nevedeli zastaviť, boli fyzickejší a takéto družstvo vždy vyhráva,“ zamyslel sa rozohrávač Komárna Jorden Duffy.

Po prestávke prišiel ofenzívna kanonáda Handlovej, ktorú v hlavnej úlohe režíroval DeAndre Abram. K nemu sa pridal aj ďalší hráči, celá základná päťka dosiahla dvojciferný počet bodov. „Najlepší výkon tímu v sezóne, pretože keď sa všetko dá dokopy v takomto zápase, tak je to niečo neuveriteľné. Myslím si, že sme si to zaslúžili. Dlho sme sa trápili, ale prišiel ten deň, kedy sme sa uvoľnili a išlo všetko tak, ako malo. Veľmi sa teším z chlapcov, pretože po dobrých tréningoch a fungovaní, musel prísť takýto zápas. Cez prestávku sme si povedali nejaké veci, cieľom bolo zapojiť Abrama, ktorý mal nervózny prvý polčas. Fungovali sme lepšie v defenzíve a vnímali sme, čo máme robiť. Bojovali sme o každú loptu, verili sme vo víťazstvo,“ nešetril chválou domáci kouč Danilo Rakočevič.

DSC 0051

Komárno zostalo evidentne zaskočené z diania v druhom polčase, veď túto časť zápasu napokon prehralo o priepastných 28 bodov. „Po prestávke boli v každom hernom aspekte tvrdší ako my. Premenili strely, ktoré sme my nedokázali. Neboli sme tvrdí, v útoku tak získali pohodu a rytmus. Akýkoľvek tím je ťažké zastaviť v momente, keď mu to padá,“ uviedol Duffy.

Domáci v správnej chvíli ukázali, že neplánujú byť v play off iba do počtu. Víťazstvo im dalo toľko hľadanú pohodu, ktorú niekoľko týždňov hľadali. „V zápase, v ktorom máte nôž na krku a hráte o predĺženie sezóny, kedy všetci o vás prehlasujú, že máte neúspešnú sezónu, tak toto hocijaké družstvo nedokáže. Nechcem sa opakovať alebo vyhovárať, ale bez Kinneyho sme si už asi zvykli, že s nami nebude a niektorí hráči to tak zobrali do svojich rúk. Pochopili, že rozhodnutia musia byť aj na nich. Bolo to fantastické, pretože netreba zabúdať na to, že Komárno skončilo po základnej časti na druhom mieste,“ uviedol Rakočevič.

DSC 0066

Ako jediná séria, tak v stredu vyvrcholí konfrontácia Komárna s Handlovou rozhodujúcim tretím zápasom. Výhodu domáceho prostredia majú „diabli“. „Bude to veľká bitka. Oba tímy vedia, čo je v hre a bude to tak o tom, kto to bude chcieť viac,“ vyhlásil Duffy. Komárno má rozhodne čo stratiť, Handlová môže len získať. „Tlak bude určite na Komárno. My tam musíme hrať vyrovnaný zápas, aby sme mali šancu na víťazstvo. Možno budú v takýchto momentoch nervóznejší. Rozhodovať pri takomto stretnutí môže aj kvalita hráčov. Myslím si, že my ju máme. Bude to fyzické, ale aj rýchle a presne také čakám aj v stredu. Bude to boj, v ktorom môže rozhodnúť doskok alebo pokojnejšia ruka. Dotiahnuť to do úspešného konca, to by bolo pre mnohých veľké prekvapenie. Treba si zobrať pozitívnu energiu a bojovať zo všetkých síl o pekný výsledok,“ dodal na záver hosťujúci tréner.

Highlighty zo zápasu Komárno - Handlová:

Foto: Matúš Potočár