• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pondelková dohrávka 19. kola potvrdila, že hra Interu sa začína dostávať pod trénerom Ľubomírom Urbanom jasný rukopis. Víťazstvom o 23 bodov nad Svitom natiahli víťaznú sériu už na šesť stretnutí.

Prvý polčas to bola zaujímavá partia. Potvrdilo sa, že hráči Interu majú problémy s tímami, ktoré hrajú rýchlo a dynamicky. Až v závere druhej štvrtiny sa začala prejavovať skúsenosť a herná kvalita, práve tento fakt priniesol bratislavskému tímu 10-bodové vedenie po prvom polčase. „Trápili sme sa trošku, nevedeli sme nájsť to svoje tempo. Trošku to bolo kŕčovité, ale potom sme sa nejako dostali do toho tempa a dokázali sme vyhrať,“ zhodnotil duel Martin Bílik. Svit po zlom rozjazde v sezóne začína stabilizovať svoje výkony, jediným problémom je nekoncentrovanosť počas celého priebehu zápasu, čo potvrdzujú aj slová Johna Petrucelliho: „Utiekli nám v závere, ale na začiatku sme hrali dobre. Toto sa nám opakuje, preto potrebujeme popracovať na tom, aby sme udržali dobrú hru aj v závere a hrali kompaktne počas celých 40 minút. Niekedy hráme len 20 – 25 minút, musíme však hrať celý zápas.“

Podtatranci sa snažili hlavne v druhom polčase urobiť niečo s výsledkom, ale narážali na fakt, že sa im strelecky nedarilo. „Minuli sme niekoľko striel, to sa nám stáva v každom stretnutí. Musíme však strieľať, kedykoľvek sa to totiž môže zlomiť. Musíme sa tiež zamerať na koncentráciu počas celého zápasu, to je náš hlavný problém,“ myslí si Petrucelli. Na strane domácich prišla hlavne v poslednej štvrtine trojková kanonáda, ktorá zlomila odpor húževnatého súpera, Interisti nakoniec zvíťazili jasne 98:75. „Pracujeme teraz na nejakých akciách a dlhšie trvá, kým to dostaneme do seba. Bude sa to už len zlepšovať,“ zamyslel sa domáci Bílik. Potešujúce pre priaznivcov žlto-čiernych je, že po nevýrazných výkonoch sa situácia na Pasienkoch stabilizovala, čo potvrdzujú aj výsledky v ostatných dueloch. V ligovej tabuľke stúpajú smerom nahor, proti Svitu to bolo už šieste víťazstvo v rade, s Ľubomírom Urbanom sú na lavičke dokonca zatiaľ neporaziteľní. Ďalším testom pre Inter bude piatkové bratislavské derby, ktoré sa odohrá netradične už v dopoludňajších hodinách.

 

Reč čísel:

Lavička Interu ukázala svoju kvalitu, na víťazstve sa podieľala 30 bodmi, naproti tomu lavička podtatrancov zaznamenala len chudobné dva body. Markantný rozdiel bol aj v streľbe za tri body, domáci premenili osem pokusov, hostia len tri. Tretím dôležitým faktorom bol počet doskočených lôpt, žlto-čierni mali v tomto ukazovateli až o 15 doskočených lôpt viac.


Videoreportáž zo zápasu Inter – Svit:

FOTO: VLADIMÍR DORŇÁK