• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Zápasy Prievidze s Interom Bratislava neprinášajú v tejto sezóne nejaké veľké bodové hody. Podobne tomu tak bolo aj na hornej Nitre, kde sa ledva víťazný tím dostal cez 60-bodovú hranicu. Domáci boli takmer po celý čas bližšie k úspechu, ale hostia z hlavného mesta v správnom čase otočili duel na svoju stranu a zobrali si po výsledku 63:58 cenné dva body.

Ako sme naznačili, priebeh zápasu bol pre nestranného pozorovateľa nie práve oku lahodiaci. Nízky nástrel však zároveň neznamenal, že by sa družstvá strelecky trápili, skôr sa ukázalo ako dôležitý duel to bol. Prievidza ešte pomýšľala na 6. pozíciu, Inter hrá o vyššie méty. „Neprekvapilo, že padlo tak málo bodov, pretože celú sezónu sú takéto zápasy s Prievidzou. Oba tímy bojujú o úspech. My sme ich najskôr pustili do vedenia, ale našťastie to veľa neznamenalo, lebo sme pritlačili v obrane a v útoku. Celkovo to bolo dobré víťazstvo, po prestávke sme hrali koncentrovane, čo je dôležité,“ povedal z hosťujúceho tímu J.P. Moorman.

Domáci si celkom sebavedomo išli za úspechom, od druhej štvrtiny v podstate celý čas viedli, no napokon ani to nestačilo na zaznamenanie víťazstva. Výrazne ich zradili trestné hody, v ktorých mali mizernú 41-percentnú úspešnosť a podľa predstáv nebola určite ani úspešnosť za 3 body, len 15% pokusov si našlo cestu do koša.

Image20

„Myslím si, že 38 minút sme boli lepším tímom. Potom sa nám stalo niečo, čo sa udialo už 10-krát. Viedli sme, mali sme kontrolu nad duelom, na 2-3 minúty sme prestali hrať a súper to využil. Som toho názoru, že musíme zapracovať na koncentrácii počas celých 40 minút. Keď to máme v našich rukách, tak treba podržať loptu a hrať múdrejšie v útoku,“ myslí si pivot Prievidze Dušan Hukič.

Inter si totiž schoval to najlepšie na poslednú štvrtinu, súperovi dovolil len 9 bodov, sám dokázal otočiť zápas na svoju stranu a doviesť ho napokon do 2-bodového záveru. „Žlto-čierni“ sa tak vyrovnali s bilanciou štvrtému Komárnu, do konca základnej časti to tak bude ešte zaujímavý boj o to, kto v prvom kole play off nastúpi na úvod doma.

Image59

„Skvelý záver, také niečo sa od nás očakáva. Podobne ako silné vstupy. Hrali sme tak, ako sme chceli. Toto víťazstvo je pre nás dôležité, dáva nám to momentum pred ďalším súbojom v lige,“ vyhlásil Moorman.

Prievidza sa naproti tomu v sobotu večer v podstate rozlúčila s vidinou 6. pozície, pretože v neďalekej Handlovej sa podarilo Lučencu vyhrať a 4 kolá pred koncom základnej časti má náskok už 4 víťazstiev.

Foto: Ladislav Szibilla