• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Tradičná štvorzápasová basketbalová dávka v rámci 29. kola Eurovia SBL priniesla okrem niekoľko dôležitých výsledkov aj zaujímavé individuálne výkony. Kto sa tentoraz prepracoval do nášho výberu?

Osobnosť kola

Komárňanský skrat Jaytornaha Wisseha je po sobotňajšom stretnutí s Košicami zabudnutý. Rozohrávač Prievidze sa opäť venoval tomu, čo mu ide najlepšie - basketbalu. Opäť bol lídrom hry tímu Miljana Čuroviča a na víťazstve proti Košiciam sa podieľal 14 bodmi, 4 doskokmi, 10 asistenciami, 6 ziskmi, jedným blokom a 9 faulami získanými v prospech svojho tímu. Levičania majú na konte po sobote jedno z najdôležitejších víťazstiev v sezóne, keď v domácom prostredí zdolali v súboji o 3. miesto úradujúceho majstra z Komárna. Výraznu stopu v tomto dueli zanechal aj domáci pivot George Valentine, ktorý si zapísal 16 bodov, 8 doskokov a dve získané lopty. Sviťania naopak nezvládli duel o šieste miesto, keď ani 15 bodov, 12 doskokov, 4 asistencie a 2 bloky Jerraha Younga nestačili na úspech proti Karlovke.

 

Slovenský hráč kola

Začiatok nového roka zachytil v dobre forme tím Milana Černického, ktorý po prekvapivom víťazstve nad Košicami zvládol aj oveľa kľúčovejší duel pod Tatrami. Karlovka uspela v súboji o šieste miesto a vďaka tomu sa stal slovenským hráčom kola Michal Kožár. "Koži" sa prezentoval proti Svitu 17 bodmi, 4 doskokmi, 2 asistenciami a 2 ziskmi. Presunieme sa k druhému bratislavskému tímu - Interu, ktorý bez problémov zdolal celok Nitry. Ako je už tradíciou, chýbať nemôže v tradičnom prehľade Radoslav Rančík. Rado nebol ďaleko od "triple-double", iba 23 minút mu totiž stačilo na to, aby dal 20 bodov, 12 doskokov, 8 asistencií a 3 zisky. Skvelú mušku v domácej aréne preukázal Rišo Körner - 19 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie.

 

Šiesty hráč kola

Levický rozohrávač Jeremy Granger ukázal pevné nervy, ktorými utlmil komárňanský tlak v poslednej štvrtine. Zisk dvoch bodov doplnilo aj 14 bodov, po dva doskoky, asistencie a bloky a zároveň aj 3 zisky Grangera. Prievidzi sa darilo dobre zaplniť podkošový priestor, ale predsa len robil obrane baníkov problémy Michal Baťka. Jeho 16 bodov, 4 doskoky a 2 asistencie však neboli dostačujúce na kolektívny výkon Prievidze. Nevyšlo to ani Jarekiousovi Bradleymu, ktorý spolu so Svitom nestačil na Karlovku. Malou náplasťou pre krídelníka môže byť 12 bodov a 8 doskokov v jeho podaní.

 

Strelec kola

Svoj strelecký priemer v drese Iskry si stále drží Isiah Umipig, ktorý bol s 22 bodmi aj najlepším strelcom 29. kola. O bod menej si do štatistík zapísal košický krídelník Saša Jankovič.

 

Najlepšia päťka kola

Miesto v našej základnej päťke si svojim výkonom vybojoval Jay Wisseh z Prievidze, dostalo sa tiež aj na jeho spoluhráča Richarda Körnera, ku ktorým treba pripočítať Rada Rančíka, Georgea Valentinea a Michala Kožára.

FOTO: IVAN MRÍŠKA