• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vicemajster stále drží neporaziteľnosť na domácej palubovke a šancu na prvé miesto po základnej časti. Tentoraz odchádzali s prehrou Košičania, ktorým sa čoraz viac vzďaľuje vedúca štvorka.

Po prehre v Komárne sa zverenci Miljana Čuroviča poučili a v domácom dueli s Košičami sa opäť vrátili ku svojej kolektívnej hre, ktorá ich zdobí po väčšinu aktuálnej sezóny. Kým v prvej štvrtine ešte nováčik dokázal držať krok, tak v druhej 10-minútovke prebrali taktovku stretnutiu domáci hráči. „Vedeli sme, že Prievidza každý zápas robí náskok v prvej štvrtine. Našim cieľom bolo ich zastaviť, ale bohužiaľ sme mali zlú druhú štvrtinu, kde nám odišli na 20-bodový rozdiel. To sa už potom veľmi ťažko dobieha,“ povedal k priebehu košický krídelník Saša Jankovič. Dá sa povedať, že do polčasu bolo v Niké aréne vymaľované, baníci vyhrali druhú štvrtinu 30:13 a do polčasu viedli už o 22 bodov. „Bol to ťažký zápas. Košice sú dobré, ale my sme hrali agresívne, špeciálne v obrane, čo nám vytvorilo priestor k našej hre. Premenili sme niekoľko protiútokov, dobre sme si rozdávali loptu, čo sa ukázalo ako kľúčové. Celkovo náš tímový výkon bol veľmi dobrý,“ spokojne hlásil po zápase Marko Batina.

Košičania síce stiahli po prestávke na rozdiel 11 bodov, ale opäť vlastnými chybami dovolili súperovi odskočiť. „Po niekoľkých zbytočných chybách nám Prievidza zase odbehla. Už sme nemali šancu otočiť. Počas väčšiny zápasu sme nedokázali ubrániť Wisseha, ktorý rozohral aj ostatných hráčov a vo výbornej atmosfére sa potom ťažko hrá. Podkošová hra nám nevyšla hlavne v prvom polčase, ale v tom druhom to bolo už lepšie,“ zamyslel sa Jankovič. Baníci odstavili niektoré kľúčové persóny na košickej strane, do toho sa pridala základná päťka, ktorá bola kompletne v dvojciferných hodnotách a ďalšie domáce víťazstvo bolo na svete. „Chceme hrať stále agresívne a dobre v obrane. Veríme si, ale musíme ostať pevne nohami na zemi a tvrdo trénovať. V každom zápase musíme zo seba dostať maximum,“ dokončil hodnotenie chorvátsky krídelník.

Košickým býkom zatiaľ zmena na trénerskej lavičke nepriniesla želaný efekt, prehra v Prievidzi oslabila ich šance na štvrté miesto po základnej časti a na výhodu domáceho prostredia v zápasoch play-off. I napriek tomu, však Saša Jankovič verí, že sa veci obrátia v ich prospech: „Nový tréner priniesol svoj štýl, kde hlavným cieľom je agresívna obrana a rýchla hra dopredu. Na tréningoch makáme a od každého hráča vyžaduje 100%. Myslím si, že je to správna cesta, ktorá nám pomôže ísť hore. Našim hlavným cieľom je skončiť na štvrtom mieste a sústrediť sa hlavne na zápasy s Levicami a Komárnom. Ide nám o čo najlepšie umiestnenie v tabuľke pred play-off. Pevne verím, že to zvládneme.“

Reč čísel: Prievidza dominovala v dvoch herných faktoroch. Z podkošového priestoru zaznamenala vyše polovicu bodov v zápase (54) a vysoký počet strát na strane Košíc potrestala až 25 bodmi.

FOTO: IVAN MRÍŠKA