Print
Category: Návraty k zápasom

Na Spiši to nemohli byť dva odlišnejšie polčasy. Komárno pokračovalo v trende z domáceho zápasu a vyzeralo to v jeho podaní na ďalší jednoznačný triumf. Rytieri ale zmazali po prestávke 17-bodové manko a v dramatickom závere ustáli boj o víťazstvo. Úspechom sa tak priblížili v tabuľke svojmu sobotňajšiemu súperovi.

„Diablom“ chýbal Zach Harvey, ale pod vedením Ivana Djordjeviča evidentne nachádzajú svoju správnu hernú tvár. V podstate 25 minút diktovali dianie na palubovke, vysoko viedli a ani zďaleka to nevyzeralo, že by z toho mohol byť obrat, respektíve dokonca prehra na palubovke súpera. „Ťažký zápas. Niekoľko chýb, najmä v tretej štvrtine nám mimoriadne uškodilo. Chýbala nám agresivita, umožnili sme im vrátiť sa do zápasu a k tomu sa pridala veľká bodová šnúra. Chceli sme to zastaviť, ale nevyšlo to,“ poskytol svoj pohľad na duel rozohrávač hostí Ja'Qualyn Gilbreath.

Spišiakom sa vrátil do zostavy Lautaro Lopez, ale zatiaľ sa len spoznával so svojimi spoluhráčmi. Do rúk to totiž zobrali jeho kolegovia, v spomínanej tretej štvrtine sa 19-bodovou šnúrou podarilo otočiť dianie na stranu Rytierov. Až na krátky moment už následne priaznivý stav nepustili z rúk. „Celkovo to bola bitka. Bolo to o drobnostiach, ako napríklad to, kto získa stratenú loptu. S výkonom v prvom polčase sme neboli spokojní, vedeli sme, čo dokážeme. Cez prestávku sme si povedali, aby sme zabojovali kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť. Podarilo sa nám ich zastaviť v kľúčových okamihoch a následne sme z toho vyťažili,“ vyjadril sa najlepší strelec domáceho tímu, 19-bodový Cory Reeves.

12

V záverečných momentoch z toho bola veľká dráma, kde rozhodoval každý útok. Komárno v tomto smere urobilo viacej chýb a „Novovešťania“ vyťažili viac z ponúknutých možností. „Mohli sme odchádzať s víťazstvom, keby sme urobili menej chýb a zostali disciplinovaní po celých 40 minút. Je nutné hrať stále naplno a lepšie strieľať. Zlý večer pre nás, ale poučíme sa z toho určite,“ vyhlásil Gilbreath.

Zverenci trénera Tea Hojča tak získali po výsledku 70:67, 14. ligové víťazstvo v sezóne, z toho desiate pred svojimi fanúšikmi. Bolo obzvlášť dôležité, pretože vďaka nemu stále môžu pomýšľať na vyššie tabuľkové méty. „Každé víťazstvo je pre nás významné. S Komárnom sme prehrali priveľa zápasov, preto sme radi, že sme im to mohli vrátiť,“ dodal na záver Reeves.

Foto: Barbora Klorusová